ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Emanuele Grimaldi: Η… αεροπορία νίκησε στη μάχη της Αδριατικής

14:17 - 04 Νοε 2013 | Ναυτιλία
Τα μερίδια επιβατών στην ακτοπλοϊκή αγορά της Αδριατικής συρρικνώθηκαν σημαντικά λόγω της ανάπτυξης ενός πυκνού δικτύου αεροπορικών μεταφορών χαμηλού κόστους από αεροδρόμια της Β. Ιταλίας προς την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα κλπ σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ομίλου Grimaldi.
O Emanuele Grimaldi τόνισε ότι «μόνο 10 ολοκαίνουρια πλοία θα μπορέσουν να αντέξουν στην Αδριατική και στον ανταγωνισμό καλύπτοντας τις ανάγκες της αγοράς. Κάποιοι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς, με φθηνό εισιτήριο, κατευθείαν στο νησί της επιλογής τους. Έμαθα ότι ταξιδεύουν αεροπορικώς από την Ιταλία για τα ελληνικά νησιά τουρίστες από πόλεις όπως το Ρίμινι, το Ριτσιόνε και άλλες μικρότερες, για τις οποίες δεν ήξερα καν ότι έχουν αεροδρόμιο. Αυτούς τους πελάτες δεν πρόκειται να τους ξαναπάρουμε πίσω για να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς μέσω της Αδριατικής».σημείωσε ότι «Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι τι έγινε και να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας ώστε να δούμε ποια είναι η πραγματική ζήτηση».
 

Σημειώνεται ότι με τα ίδια χρήματα (κοντά στα 70 ευρώ) για ένα εισιτήριο καταστρώματος από την Αγκώνα προς την Πάτρα μπορεί κάποιος, εφόσον αγοράσει εγκαίρως θέση, να ταξιδέψει αεροπορικά από Μπολώνια, Ρίμινι, κτλ προς Χανιά Ηράκλειο κλπ ακόμα και να επιστρέψει μέσω πτήσεων κυρίως της Ryanair

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.