ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ.Βαρβιτσιώτης: "Captain η ελληνική ναυτιλία στο διεθνές ναυτιλιακό τοπίο"

01:01 - 26 Νοε 2013 | Ναυτιλία
Μ.Βαρβιτσιώτης: "Captain η ελληνική ναυτιλία στο διεθνές ναυτιλιακό τοπίο"
Την εκτίμηση ότι ο τομέας της ναυτιλίας παρέμεινε υγιής και διατήρησε τη διεθνή του παρουσία, αν και η Ελλάδα έχει χτυπηθεί σκληρά από την οικονομική κρίση, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, κατά την έναρξη των εργασιών της 28ης Συνέλευσης της Ολομέλειας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε υπερήφανος, επειδή ως υπουργός αντιπροσωπεύει μία χώρα με μεγάλη παράδοση στη ναυτιλία, η οποία σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κράτη του κόσμου, με έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους παγκοσμίως.

 

Πρόσθεσε ότι για την Ελλάδα, η ναυτιλία αντιπροσωπεύει έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στο μέγεθος και τη σπουδαιότητα της ελληνικής ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας ότι "διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο διεθνές ναυτιλιακό τοπίο, καθώς αποτελεί το 15% της παγκόσμιας ναυτιλίας και το 40% των Ευρωπαίων που αντιπροσωπεύει.

 

Όπως είπε ο υπουργός, ο ελληνικός εμπορικός στόλος μετρά 1.386 πλοία με συνολική καταγεγραμμένη χωρητικότητα 72,6 εκατ. DWT, κατέχοντας την θέση, παγκοσμίως, με σχεδόν 4,73% της παγκόσμιας χωρητικότητας. Επιπλέον, περίπου το 7,3% του συνόλου των σκαφών, παγκοσμίως, ελέγχονται από ελληνικά συμφέροντα και 6,1% των πλοίων της γραμμής.

βαρβιτσιώτης

"Ο στόλος της ελληνικής ναυτιλίας είναι ένα μοναδικά επιτυχημένο, φωτεινό σημάδι, της ελληνικής οικονομίας. Χίλιες τριακόσιες σαράντα επτά ναυτιλιακές εταιρείες δραστηριοποιούνται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, με τον πυρήνα του να αποτελείται από περίπου 800 πλοιοκτήτες, με έδρα τους, κατά κύριο λόγο, το λιμάνι του Πειραιά", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

 

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη σημασία του έργου του ΙΜΟ στους τομείς της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, καθώς και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η χώρα μας για την υιοθέτηση σχετικής απόφασης στη Συνέλευσης του Οργανισμού για την καταπολέμηση της πειρατείας και ένοπλης ληστείας σε θαλάσσιες περιοχές της Αφρικής, λέγοντας ότι η Ελλάδα "εκφράζει εντονότατες ανησυχίες για την αυξανόμενη απειλή της πειρατείας και των ενόπλων επιδρομών που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής".

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η χώρα μας εξελέγη ομόφωνα στην προεδρία του Committee 1 της Συνέλευσης του ΙΜΟ, στο πλαίσιο της οποίας πρόκειται να εξεταστούν θέματα διοικητικής, οικονομικής, νομικής φύσεως και τεχνικής συνεργασίας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

stolos

Τελευταία τροποποίηση στις 02:01 - 26 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.