ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλληνες εφοπλιστές: Συνεχίζουν τις αγορές second hand πλοίων

13:20 - 29 Σεπ 2015 | Ναυτιλία
Έλληνες εφοπλιστές: Συνεχίζουν τις αγορές second hand πλοίων
Συνεχίζεται το κρεσέντο αγορών second hand πλοίων από την πλευρά των ελλήνων εφοπλιστών που σπεύδουν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να αγοράσουν χαμηλά έτσι ώστε αργότερα αν θελήσουν να πουλήσουν ψηλά.

Οι έλληνες εφοπλιστές, από τους καλύτερους asset players, αξιοποιούν το ένστικτο τους και τις καλές σχέσεις με τις τράπεζες και αναδεικνύονται σε κυρίαρχοι του παιχνιδιού στην second hand αγορά πλοίων.

Την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου «χτύπησε» μέσα στην Κίνα και αγόρασε σε δημοπρασία οκτώ φορτηγά πλοία αντί 68 εκατ. δολ.. Τρία από τα πλοία είναι 79.000 dwt το ένα και τα άλλα πέντε 57.000 dwt το ένα.  Τα πλοία κατασκευάστηκαν σε κινεζικά ναυπηγεία το 2010-2011.

Μετά ήταν η σειρά της Danaos Corporation του Γιάννη Κούστα, η οποία απέκτησε μέσω της κοινοπραξίας Gemini Shipholdings Corporation, ο έλεγχος της οποίας πέρασε στην Danaos, τρία second hand containerships σε τιμές πολύ χαμηλότερες αυτών που ισχύουν στην αγορά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τέλος τις τελευταίες ημέρες η Target Μarine του Αντώνη Κομνηνού, εμφανίζεται από ναυλομεσιτικούς οίκους ως αγοράστρια εταιρεία των bulk carriers «Torm Bornholm» και «Torm Anholt». Πρόκειται για  δυο panamax 75.912 dwt και 74.195 dwt αντίστοιχα που αποκτήθηκαν έναντι 18 εκατ. δολ. συνολικά. Και τα δυο πλοία κατασκευάσθηκαν σε γιαπωνέζικα ναυπηγεία το 2004.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:29 - 29 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.