ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυτιλία: Πέντε χώρες με φθηνότερο φορολογικό πλαίσιο από την Ελλάδα

09:25 - 15 Οκτ 2015 | Ναυτιλία
Ναυτιλία: Πέντε χώρες με φθηνότερο φορολογικό πλαίσιο από την Ελλάδα
Τον υψηλότερο φόρο μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών άλλων ευρωπαϊκών χωρών καταβάλλουν στη χώρα μας οι εφοπλιστικές επιχειρήσεις, όπως προέκυψε από τοποθετήσεις μελών της ναυτιλιακής κοινότητα στο Marine Money Conference που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες καταβάλουν τους υψηλότερους φόρους στην Ευρώπη σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους, μετά και την εθελοντική εισφορά που αποφασίσθηκε πέρυσι και προσθέτει 110 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση στα κρατικά ταμεία ανέφερε ο Ηρακλής Προκοπάκης, COO της Danaos Corprpration.

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα πιέζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αυξήσει τη φορολογία στους εφοπλιστές τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκουν να προσελκύσουν ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, προβάλλοντας το φθηνότερο φορολογικό πλαίσιο που έχουν για την ναυτιλία, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Γουρδομιχάλη της Blue Wall Shipping.

Χώρες όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, το Λουξεμβούργο και η Μάλτα επιδιώκουν να καταστούν έδρα για τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Πάντως για τον ελληνικό εφοπλισμό η παραμονή της έδρας της ναυτιλιακής εταιρείας στην Ελλάδα είναι πρώτη επιλογή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.