ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πήγασος: Σε θετικό έδαφος οι ακτοπλοϊκές το 2007

11:42 - 19 Ιαν 2007 | Ναυτιλία
Θετικές προδιαγράφονται οι προοπτικές των ακτοπλοϊκών εταιρειών για το πρώτο εξάμηνο του 2007, λόγω της υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Όπως επισημαίνει χρηματιστηριακή, η κατά 16% υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου από την αρχή του έτους δημιουργεί προσδοκίες για σημαντική υπέρβαση των περυσινών καθαρών εσόδων, δεδομένου ότι ο «μαύρος χρυσός» αποτελεί το 40% του κόστους λειτουργίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Στα συν του κλάδου, προστίθενται ακόμη η πρωτοφανής καλοκαιρία, η οποία σε συνδυασμό με τον εορτασμό του Πάσχα κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, ενδεχομένως να σηματοδοτήσουν ένα θετικότερο εξάμηνο για τον κλάδο.

Σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, ο κλάδος της ακτοπλοϊας παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα μεγάλη κινητικότητα, τόσο λόγω των συνεχών αυξήσεων ποσοστών από την πλευρά της AtticaHoldings στο μετοχικό κεφάλαιο των Μινωικών Γραμμών όσο και λόγω των πολύ θετικών λειτουργικών αποτελεσμάτων της ΑΝΕΚ για την οποία εκτιμάται ότι η αύξηση κεφαλαίου θα ξεκινήσει προς το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς και των αξιοσημείωτων εκτάκτων κερδών της ΝΕΛ.

Η χρηματιστηριακή τοποθετεί σε «θέση ισχύος» τις μετοχές της ΑΝΕΚ και της Attica Holding, καθώς και τις Μινωϊκές γραμμές, οι οποίες εσωκλείουν όλο και περισσότερο premium αποτίμησης που παραπέμπει σε μετοχικές εξελίξεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.