ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυτιλία: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές ύψωσαν ελληνική σημαία στα πλοία τους

13:40 - 09 Απρ 2016 | Ναυτιλία
Ναυτιλία: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές ύψωσαν ελληνική σημαία στα πλοία τους
Μερικοί από τους πιο γνωστούς έλληνες εφοπλιστές εξακολουθούν να στηρίζουν την ελληνική σημαία. Παρά το γεγονός ότι τα ετήσια στοιχεία της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Cooperation Committee) έδειξαν στα μέσα Μαρτίου ότι το ελληνικό νηολόγιο «έχασε» 30 πλοία στο διάστημα ενός έτους και από τα 839 μειώθηκε στα 809 πλοία εν τούτοις οι μεγάλοι έλληνες εφοπλιστές εξακολουθούν να δείχνουν την προτίμηση τους στην ελληνική σημαία.

Πρώτος και πιο πιστός οπαδός του ελληνικού νηολογίου ο μεγαλύτερος έλληνας εφοπλιστής ο Γιάννης Αγγελικούσης, ο οποίος όπως αναφέρει η εβδομαδιαία εφημερίδα Tradewinds ύψωσε την ελληνική σημαία σε 13 πλοία από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Επίσης ο Σπύρος Πολέμης είναι ένας ακόμη εφοπλιστής που στηρίζει την ελληνική σημαία υψώνοντας την ελληνική σημαία σε τρία aframaxes που απέκτησε πρόσφατα από την second hand και ένα νεότευκτο suezmax. Σε τρία δεξαμενόπλοια VLCC που αγόρασε το προηγούμενο διάστημα, ύψωσε την ελληνική σημαία και το Ίδρυμα Ωνάση το οποίο ωστόσο έχει πλοία και στην σημαία των  Marshall Islands.

 

Άλλοι Έλληνες εφοπλιστές που ύψωσαν το τελευταίο διάστημα την ελληνική σημαία σε νέα πλοία που απέκτησαν είναι η Eletson, η Minerva Marine, η Kyklades Maritime, η Marmaras Navigation, η Delta Tankers και η Alpha Bulkers Shipmanagement.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.