ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυτιλία: Αγοραστές ευκαιριών οι έλληνες εφοπλιστές, πωλητές Γερμανοί και Γιαπωνέζοι

12:30 - 27 Απρ 2016 | Ναυτιλία
Ναυτιλία: Αγοραστές ευκαιριών οι έλληνες εφοπλιστές, πωλητές Γερμανοί και Γιαπωνέζοι
Γιαπωνέζοι και Γερμανοί εφοπλιστές βγαίνουν πωλητές στα second hand πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, ενώ οι έλληνες ως αγοραστές καθώς θεωρούν ότι οι τιμές που τα βρίσκουν αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποδοτικές επενδύσεις.

Από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την Allied Shipbroking, οι έλληνες εφοπλιστές έχουν αγοράσει 64 πλοία και έχουν πουλήσει 45 σε ένα σύνολο 177 πλοίων με αποτέλεσμα το ισοζύγιο να είναι θετικό, ενώ οι Γιαπωνέζοι και Γερμανοί έχουν πουλήσει 33 και 11 αντίστοιχα καταλαμβάνοντας την δεύτερη και τρίτη θέση πίσω από τους έλληνες στην κατάταξη των πωλητών, χωρίς να εμφανίζονται από την άλλη πλευρά μέσα στους δέκα πρώτους  στην λίστα των αγοραστών.

Περιττό να σημειώσουμε ότι οι έλληνες είναι πρώτοι και στις δυο λίστες (αγοραστών και πωλητών).

 

Η περίοδος προσφέρεται για αγορές καθώς οι τιμές των πλοίων μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου βρίσκονται στο «βυθό», στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 20 ετών.

Οι αγοραστές πλοίων σε αυτή τη φάση προσδοκούν σημαντικά κέρδη μετά το τέλος του 2017 όταν αναμένεται ανάκαμψη της ναυλαγοράς ξηρού χύδην φορτίου και συνεπώς άνοδος των τιμών των πλοίων.

 

Οι έλληνες εφοπλιστές θεωρούνται κορυφαίοι asset players και για τον λόγο τους παρακολουθούν με προσοχή όλοι οι ξένοι πλοιοκτήτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.