ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραλύει το λιμάνι του Πειραιά

10:55 - 16 Ιουν 2016 | Ναυτιλία
Παραλύει το λιμάνι του Πειραιά
Απομονωμένο από την διεθνή αγορά είναι πλέον το λιμάνι του Πειραιά μετά την κατάληψη του Μεγάρου του ΟΛΠ στην Ακτή Μιαούλη στην οποία προχώρησαν από το πρωί εργαζόμενοι της ΟΜΥΛΕ.

 Η κατάληψη είναι συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων , με τις οποίες ζητούν κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους μετά την πώληση του ΟΛΠ, στην Cosco. Λόγω της κατάληψης δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες του Οργανισμού.


Πελάτες, προμηθευτές και κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το λιμάνι, ενώ η διοίκηση του οργανισμού εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείει την προσφυγή στη δικαιοσύνη καθώς εκτός των άλλων τίθεται και θέμα ασφάλειας αφού το λιμάνι, παρότι διεθνές, δεν έχει καμία επικοινωνία με τον «έξω κόσμο».


Σήμερα Πέμπτη αναμένονται στον Πειραιά τέσσερα κρουαζιερόπλοια με συνολικά 6.260 επιβάτες η εξυπηρέτηση των οποίων είναι άγνωστο πώς θα πραγματοποιηθεί.

 

Σημειώνεται επίσης πως στο car terminal βρίσκονται εγκλωβισμένα 2.500 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 500 αφορούν την ελληνική αγορά, ενώ υπολογίζεται πως έχουν χαθεί περισσότερες από 20.000 κινήσεις εκφόρτωσης/φόρτωσης οχημάτων το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της απεργίας, αφού οι εταιρείες διαμεταφοράς τους επέλεξαν άλλα λιμάνια.

 

 

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.