ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος ΠΝΟ: Αναστέλλεται η απεργία- Εμμένουμε στα αιτήματά μας

11:26 - 10 Δεκ 2016 | Ναυτιλία
Πρόεδρος ΠΝΟ: Αναστέλλεται η απεργία- Εμμένουμε στα αιτήματά μας
Αναστέλλεται η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με δηλώσεις στον σταθμό ΣΚΑΪ του πρόεδρου της ΠΝΟ κ. Γιάννης Χαλάς.

"Αναστέλλεται η απεργία μεν, αλλά τα προβλήματα δεν λύθηκαν. Εμμένουμε στα αιτήματά μας", ανέφερε χαρακτηριστικά. Την απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου, και μετά από αυτή, τα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά.

 

Αμέσως μετά ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής (ο οποίος την Παρασκευή είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτικών), με δηλώσεις του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε πως "πρυτάνευσε η λογική". Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δήλωση του υπουργού πως "δεν τίθεται θέμα φορολόγησης (των ναυτικών) ούτε το 2016".

Θυμίζουμε πως, την Παρασκευή το βράδυ το λιμάνι Ηρακλείου, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν αγρότες που ζητούσαν να ναυλωθεί πλοίο για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων πολιόρκησαν οχηματαγωγό και επιτέθηκαν σε ναυτεργάτες, οι οποίοι αρνήθηκαν να σπάσουν την απεργία. Λίγο αργότερα, οι αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες προς το πλοίο και έβαλαν φωτιά σε παλιά εκδοτήρια ενώ οι ναυτικοί απάντησαν με ρίψεις νερού.

 

Άξια αναφοράς είναι, πως εξαιτίας της απεργίας της ομοσπονδίας των ναυτεργατών αυξάνονται διαρκώς σε νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων οι ελλείψεις σε προϊόντα μικρής διάρκειας όπως οπωροκηπευτικά, καύσιμα και φάρμακα, με τα αποθέματα να έχουν φτάσει στο "κόκκινο".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.