ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέγραψαν στο Μαξίμου οι εφοπλιστές για συνέχιση της εθελοντικής εισφοράς

14:11 - 28 Ιουν 2017 | Ναυτιλία
Υπέγραψαν στο Μαξίμου οι εφοπλιστές για συνέχιση της εθελοντικής εισφοράς
Συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπέγραψε με τον Πρόεδρο της Ένωσης, Θεόδωρο Βενιάμη, την επέκταση για ένα έτος του συνυποσχετικού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ναυτιλιακής κοινότητας για την εθελοντική συνεισφορά της τελευταίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πέμπτο συνεχή χρόνο η εφοπλιστική κοινότητα θα συνδράμει με έκτακτη οικονομική εισφορά στα δημόσια έσοδα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται ότι το σύνολο της εισφοράς θα ξεπεράσει από το 2014 έως το 2018 τα 525 εκατ. ευρώ.

 

Τη Δευτέρα πάντως τα μέλη της ΕΕΕ ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση του προέδρου, Θεόδωρου Βενιάμη και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕ, για την επέκταση «υπό τις απαιτούμενες διαδικασίες της διάρκειας ισχύος του Συνυποσχετικού Οικειοθελούς Παροχής μεταξύ ναυτιλιακής κοινότητας και πολιτείας για ένα ακόμη έτος, δηλαδή και το 2018, προκειμένου να συνδράμουν στην επίτευξη των επιδιωκόμενων δημοσιονομικών στόχων».

 

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΕΕ αναφέρθηκε ότι η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε στη συντριπτική της πλειοψηφία θετικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ενότητα και σύμπνοια του κλάδου, καθώς και την επιθυμία του να στηρίξει έμπρακτα τον τόπο του σε δύσκολες περιόδους.

 

Επιπροσθέτως, τα μέλη της ΕΕΕ ενημερώθηκαν «για την πορεία των διαπραγματεύ- σεων στην εκκρεμή υπόθεση της ανεπίσημης διερεύνησης του ελληνικού ναυτιλιακού θεσμικού πλαισίου από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Βενιάμης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα θα επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μεταξύ ελληνικής πολιτείας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του θέματος, η οποία σε κάθε περίπτωση θα σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές του θεσμικού πλαισίου της ελληνόκτητης ναυτι- λίας και κυρίως τη συνταγματική κατοχύρωση αυτού».

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.