ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμπανάκι Βενιάμη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής και ευρωπαϊκής ναυτιλίας

20:40 - 04 Ιουν 2018 | Ναυτιλία
Καμπανάκι Βενιάμη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής και ευρωπαϊκής ναυτιλίας
Τον κίνδυνο επανάπαυσης όσον αφορά στην ευρωπαϊκή πρωτοκαθεδρία στη ναυτιλία επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθότι χωρίς ανταγωνιστικές συνθήκες μπορεί να απειληθεί.

Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων της ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων, ο κ. Βενιάμης κατέστησε σαφές ότι «όπως κάθε ναυτιλιακό κράτος έτσι και η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει την ναυτιλία της ανταγωνιστική με μέτρα και κανονισμούς προκειμένου  να επωφελείται τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από τον παραγωγικό αυτόν πυλώνα της ναυτιλίας».

Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές νιώθουν υπερήφανοι που υποστηρίζουν την πρωτιά της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας έχοντας μερίδιο 50%.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως απόδειξη ωριμότητας του έθνους και της πολιτείας, την αναγνώριση του ρόλου της ναυτιλίας ως εθνικού κεφαλαίου ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την παρουσία του στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων ως έμπρακτη απόδειξη ότι  η ποντοπόρος ναυτιλία αποτελεί θεμέλιο λίθο για ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 21:00 - 04 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.