ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cosco Shipping Charity Foundation: 500.000 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό

19:20 - 21 Νοε 2019 | Ναυτιλία
Με στόχο να βοηθηθούν 2.180 παιδιά ευάλωτων οικονομικά οικογενειών, που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας, το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Cosco Shipping (Cosco Shipping Charity Foundation) χρηματοδοτεί δύο σημαντικές δράσεις με τη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Προέδρου της ΟΛΠ ΑΕ κ.Υu Zenggang, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός παρέλαβε επιταγή 500.000 ευρώ από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Cosco Shipping Charity Foundation, κ. Fu Xiaoli δηλώνοντας τις θερμές του ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη του Ομίλου Cosco προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η πρώτη δράση αφορά την οικονομική ενίσχυση προετοιμασίας 80 μαθητών της τρίτης λυκείου από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και η δεύτερη την οικονομική ενίσχυση δράσεων εκπαίδευσης καινοτομίας, αθλητισμού, πολιτισμού, για 2.100 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

Και οι δύο δράσεις απευθύνονται σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά (Καμίνια Δραπετσώνα Κερατσίνι Πέραμα Σαλαμίνα) και στις περιοχές της Αθήνας (Ακαδημία Πλάτωνος Σεπόλια Κολωνός).

Οι υποβληθείσες αιτήσεις θα ελεγχθούν από κοινωνικούς λειτουργούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα τοπικά του παραρτήματα.

«Το ίδρυμα cosco shipping charity Foundation επισημοποιεί την παρουσία του στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος children included που υλοποιεί σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην Ελλάδα. Πρόκειται πραγματικά για ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα που απευθύνεται σε 2.180 μαθητές που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και οι οποίες απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό», τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ανέφερε ότι η κίνηση αυτή του φιλανθρωπικού ιδρύματος της cosco καταδεικνύει την απόφαση του κινεζικού ομίλου να συμμετέχει ενεργότερα στα κοινά της Ελλάδας, αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που αν και κινούνται εκτός των ορίων της επιχειρηματικής δραστηριότητας, εντούτοις στέλνουν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία πως η εδώ παρουσία του είναι και πολυδιάστατη αλλά και πολυεπίπεδη.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς κατέγραψε ένα ακόμα ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων ξεπερνώντας τα 5 εκατ. κοντέινερ, αποδεικνύοντας ότι με αυτό τον τρόπο ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας ειδικά μετά και την επίσκεψη του προέδρου της Κίνας έχουν μπει σε μία νέα δημιουργική φάση.

Υπογράμμισε για άλλη μία φορά ότι οι επενδύσεις της cosco στον Πειραιά και στη χώρα μας είναι σημαντικές τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να στηρίξει τις συγκεκριμένες επενδύσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας που θα καλύπτει και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο υπουργός επεσήμανε εξάλλου ότι η σημερινή κίνηση του ιδρύματος της cosco δείχνει πως η κινεζική εταιρεία αναλαμβάνει υπόψιν της τις κοινωνικές ευαισθησίες και συμβάλει με κάθε μέσο και τρόπο έτσι ώστε να προχωρήσουν και οι δύο χώρες μπροστά.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.