ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιάμης:Οι πολίτες θα αισθανθούν τον κόσμο της ναυτιλίας δίπλα τους Κύριο

14:11 - 22 Μαρ 2020 | Ναυτιλία
Βενιάμης:Οι πολίτες θα αισθανθούν τον κόσμο της ναυτιλίας δίπλα τους
Η ελληνική ναυτιλία είναι παρούσα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της χώρας τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ την Κυριακή ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης .

«Οι πολίτες θα αισθανθούν ότι ο κόσμος της ναυτιλίας είναι δίπλα τους και θα είναι περήφανο» συμπλήρωσε και ανέφερε ότι στο πρώτο κάλεσμα που απηύθυνε στον κλάδο η Ένωση τις προηγούμενες μέρες για στήριξη του έργου του συλλογικού οργάνου του ελληνικού εφοπλισμού, την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» υπήρξε άμεσο αποτέλεσμα. «Αμέσως βρήκαμε παρά τις δυσκολίες 105 αναπνευστήρες. Όμως είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το συντονιστικό του Υπ. Υγείας για να δούμε πού υπάρχουν ανάγκες  σε αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα προϊόντα».

«Η προσφορά των συναδέλφων είναι υψηλή. Σε ώρες μόνο η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. Συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε. Θα δείτε τα επόμενες μέρες κι άλλες πρωτοβουλίες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε καθημερινή σχεδόν βάση η ΕΕΕ είναι σε επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Υγείας και προβαίνει σε προμήθειες υλικών, εξοπλισμού και αναλώσιμων όπου υπάρχει ανάγκη. Είναι ένα δυναμικά εξελισσόμενο πρόγραμμα στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας στη μάχη που δίνει κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα ο ελληνικός εφοπλισμός που εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη του πλανήτη προσπαθεί να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση.

«Τα προβλήματα είναι τεράστια. Ίσως δεν μπορεί να το καταλάβει εύκολα κάποιος» σημείωσε ο κ. Βενιάμης και πρόσθεσε ότι χτες ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, ο ΙΜΟ, προέβη σε σχετικό διάγγελμα. Σε αυτό, θα πρέπει να συνταχθούν, όλες οι σημαίες, είπε όπως το έπραξε ήδη το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης.

Έχουμε λιμάνια που δε δέχονται να ελευθεροεπικοινωνήσουν . Οι Φιλιππίνες έχουν κλείσει τα αεροδρόμια και δεν μπορεί να φύγουν πολλοί ναυτικοί. Και στα καράβια έχουν προβλήματα με την καθημερινότητα με μια πιθανή ασθένεια όπου θα πρέπει να γίνει αεροδιακομιδή» τόνισε ο κ. Βενιάμης.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 18:20 - 22 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.