ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΠ: Αντιδράσεις για το έργο κρουαζιέρας-Η απάντηση Πλακιωτάκη

15:20 - 30 Απρ 2020 | Ναυτιλία
ΟΛΠ: Αντιδράσεις για το έργο κρουαζιέρας-Η απάντηση Πλακιωτάκη
Το έργο επέκτασης του προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, σημειώνει σε επιστολή του προς την περιφέρεια Αττικής ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά από ενστάσεις του κ. Πατούλη.

Η επιστολή του κ. Πλακιωτάκη:

«Το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται έχοντας όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και εγκρίσεις που απαιτούνται» τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό το αναγνωρίζει και ο κ. Πατούλης, καθώς συμπεριέλαβε στην επιστολή του (28/4/2020), τις σχετικές αποφάσεις.

Ο υπουργός ανέφερε ότι είναι διαθέσιμος προκειμένου να οριστεί συνάντηση κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Αττικής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Οι αντιδράσεις στο έργο

Με επιστολή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε τη διερεύνηση της αναστολής των έργων μέχρι την έκδοση από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΚΑ της απόφασης έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Στην επιστολή ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αδυναμία γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της μελέτης ανανέωσης των Περιβαλλοντικών Όρων που υποβλήθηκε από τον ΟΛΠ Α.Ε., λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα επεσήμανε: «επειδή το έργο ξεκίνησε, εν μέσω πανδημίας με εξαιρετικά αυστηρά μέτρα τα οποία οδήγησαν στην αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που θα γνωμοδοτούσε επί της μελέτης ανανέωσης των Περιβαλλοντικών Όρων που υποβλήθηκε από τον ΟΛΠ Α.Ε. για το σύνολο των έργων του λιμανιού, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν είναι δυνατόν να ανασταλούν οι εργασίες, μέχρι την έκδοση από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του ΥΠΕΚΑ της απόφασης έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση και ανανέωση της Α.Π. 104050/17-5-2006 ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του ΟΛΠ Α.Ε. και τη συνέχιση των εργασιών σύμφωνα με τους επικαιροποιημένους, βάσει των νέων δεδομένων, περιβαλλοντικούς όρους».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ενημέρωσή του, ο ΟΛΠ σημείωνε ότι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες επέκτασης.

Γιώργος Γεωργίου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:33 - 30 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.