ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΘ: Έξι υποψήφιοι στο δεύτερο στάδιο για τον έκτο προβλήτα

18:07 - 30 Απρ 2020 | Ναυτιλία
ΟΛΘ: Έξι υποψήφιοι στο δεύτερο στάδιο για τον έκτο προβλήτα
Με έξι επενδυτικά σχήματα προχωρά το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού της επέκτασης του έκτου προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε γράψει το Reporter, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΘ συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη, αξιολόγησε το πρώτο στάδιο και προέβη στην ανακοίνωση των σχημάτων που συνεχίζουν στο δεύτερο στάδιο.

Ειδικότερα αυτά είναι:

1. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ (Κ/Ξ) TERNA SA – EIFAGGE GENIE CIVIL MARINE

2. ARCHIRODON GROUP NV

3. ΣΥΜΠΡΑΞΗ INTRAKAT CONSTRUCTIONS SA – INTERCANTIERI VITTADELLO SPA–SALES SPA

4. Κ/Ξ MYTILINAIOS SA – ROVER MARITIME SL – HDK SA

5. Κ/Ξ AVAX SA – ETERMAR SA – NV BESIX SA

6. Κ/Ξ ACCIONA CONSTRUCCION SA – DREDGING INTERNATIONAL NV

Τα τεύχη του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να δημοσιοποιηθούν εντός του Μαΐου του 2020.

H συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται στα 130 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΛΘ, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις που ανέρχονται στο ποσό των 300 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε τελικό στάδιο η επένδυση θα ξεπεράσει τα 160 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την ολοκλήρωση του έργου είναι πρώτον η κατασκευή ενός νέου επιπρόσθετου κρηπιδότοιχου, ως ευθείας προέκτασης του ήδη υφιστάμενου (κρηπιδότοιχου 26), με ελάχιστο συνεχές μήκος 440 μέτρων, εκ των οποίων τα 400 μέτρα τουλάχιστον θα παρέχουν ελάχιστο βάθος -17.60 μέτρων από τη Μέση Στάθμη της Θάλασσας (ΜΣΘ). Δεύτερον η κατασκευή επιπρόσθετου χερσαίου χώρου, πλάτους τουλάχιστον 300 μέτρων, παράλληλα με τον πιο πάνω νέο κρηπιδότοιχο και τρίτον η εκτέλεση όλων των συμπληρωματικών έργων υποδομής, που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του νέου κρηπιδότοιχου και του αντίστοιχου χερσαίου χώρου.

Γιώργος Γεωργίου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:27 - 30 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.