ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εν αναμονή στήριξης βρίσκεται η ακτοπλοΐα

15:25 - 07 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Εν αναμονή στήριξης βρίσκεται η ακτοπλοΐα
«Θα κάνουμε ό,τι κριθεί αναγκαίο για να ενισχύσουμετην ακτοπλοΐα, με οποιοδήποτε τρόπο» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης σε σημερινή τηλε-συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, το υπουργείο ετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα εντός Μαΐου, με στόχο τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων για την στήριξη του κλάδου, με βάση το άρθρο 107 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά την παροχή αποζημιώσεων όσων επιχειρήσεων έχουν υποστεί απώλεια εισοδήματος.

Απαντώντας σε ερώτηση του Reporter.gr για ενδεχόμενη μείωση φόρων για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού πακέτου που αφορά και την ακτοπλοΐα, ως παρόχου υπηρεσιών μεταφοράς, εστίασης και διαμονής είπε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας κατέθεσε έγκαιρα πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, στο πλαίσιο του σχεδίου συνολικής ελάφρυνσης των μεταφορικών υπηρεσιών, και παρέπεμψε στις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις για μεγάλο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, μέσα στην ημέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου δράσης για τον κλάδο και να οριστικοποιηθούν τα πρωτόκολλα μετακίνησης των επιβατών.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι ο αριθμός των επιβατών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος του 50% της δυναμικότητας του κάθε πλοίου και οι καμπίνες θα μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο έναν επιβάτη, με εξαίρεση περιπτώσεις οικογενειών. 

Γιώργος Αλεξάκης - Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 15:28 - 07 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.