ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαντορινιός: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την ακτοπλοΐα

10:25 - 16 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ακτοπλοΐα και ο τουρισμός στη χώρα μας ανέλυσε ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ παρουσίασε τις προτάσεις του σχετικά με την στήριξη των δρομολογίων, των ναυτικών και των νησιών.

Μιλώντας στις ειδήσεις του Κόντρα σημείωσε: «Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για να προστατέψει την ακτοπλοΐα. Δεν πήρε μέτρα, προσπάθησε να καλύψει τις ανάγκες των νησιών με ένα ελάχιστο δίκτυο και δεν χρησιμοποίησε όλους τους πόρους που είχε στη διάθεσή της.

Συνεχώς διαπιστώνουμε ότι έχει ελαχιστοποιηθεί η εξυπηρέτηση των νησιών, αφού τα 50 από 85 πλοία, τα οποία είναι συνολικά διαθέσιμα, παραμένουν ακινητοποιημένα. Επίσης, προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ευπαθείς ομάδες των νησιωτικών πληθυσμών, όπως πχ. οι νεφροπαθείς στις Κυκλάδες που λόγω μείωσης των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων δεν μπορούν να κάνουν αιμοκάθαρση.

Αν δεν παρθούν μέτρα, και η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, τότε θα οδηγηθούμε, μέσα στο καλοκαίρι, σε πολύ άσχημες εξελίξεις αναφορικά με τη διασύνδεση των νησιών και την εξυπηρέτηση των τουριστών, οι οποίο θέλουμε, φέτος, περισσότερο από ποτέ, να επισκεφθούν τις νησιωτικές περιοχές της χώρας μας. Με λίγα λόγια, πρέπει να γίνει κατανοητό στο Υπουργείο ότι αν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, ιδιαίτερα οι μικρές που καλύπτουν τα ενδονησιωτικά δρομολόγια, αναγκαστούν να σταματήσουν το έργο τους, τότε οι βλάβες για τα νησιά θα είναι μόνιμες».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:04 - 16 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.