ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιάμης: Πρέπει να ενθαρρυνθεί η επιλογή του ναυτικού επαγγέλματος

18:30 - 14 Ιουλ 2020 | Ναυτιλία
Βενιάμης: Πρέπει να ενθαρρυνθεί η επιλογή του ναυτικού επαγγέλματος
«Αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία μας να ενθαρρύνει την επιλογή του ναυτικού επαγγέλματος από τους νέους με την περαιτέρω αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την απασχόληση περισσότερων Ελλήνων στα ελληνόκτητα πλοία» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, (ΕΕΕ), Θεόδωρος Βενιάμης, σε σημερινή εκδήλωση, στα γραφεία της ΕΕΕ.

Ειδικότερα, σήμερα πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο – λόγω των ειδικών συνθηκών – η καθιερωμένη βράβευση συνταξιούχων ναυτικών με την μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία και η απονομή των υποτροφιών της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ σε νέες και νέους σπουδαστές, ως επιβράβευση της αριστείας τους και ως αρωγή στις προσπάθειές τους για πληρέστερη επιστημονική κατάρτιση, μέσω των μεταπτυχιακών σπουδών που έχουν επιλέξει.

Με την ευκαιρία αυτή, ο πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε:

«Η βράβευση των ναυτικών μας σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας και την αναγνώριση της ελληνικής ναυτοσύνης, την οποία θεωρούμε καθήκον μας να την παραδώσουμε αλώβητη στις επόμενες γενιές. Η θάλασσα και η ναυτοσύνη είναι στο DNA του λαού μας και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει. Αποτελεί επομένως προτεραιότητα για την Πολιτεία μας να ενθαρρύνει την επιλογή του ναυτικού επαγγέλματος από τους νέους με την περαιτέρω αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την απασχόληση περισσότερων Ελλήνων στα ελληνόκτητα πλοία.

Χρειάζεται μία ολοκληρωμένη στρατηγική και απεμπλοκή από ξεπερασμένες αντιλήψεις. Η ελληνόκτητη ναυτιλία παραμένει πρωταγωνίστρια στον υγρό στίβο και ένας σημαντικός παραγωγικός πυλώνας της εθνικής οικονομίας, καταφέρνοντας όλα αυτά τα χρόνια να ανανεώνεται διαρκώς και να επιτυγχάνει ένα υψηλό επίπεδο ποιοτικής λειτουργίας, αλλά και προσπαθώντας παράλληλα να διατηρεί την ανταγωνιστικότητά της. Σε αυτήν την δοκιμασμένη κατεύθυνση, αν δουλέψουμε όλοι μαζί, θα πετύχουμε το όραμά μας να αναβιώσουμε τη ναυτοσύνη και να ανοίξουμε νέες θέσεις εργασίας στους νέους της πατρίδας μας.

Επίσης, το μέγεθος της ελληνικής ναυτιλίας και του εξαρτώμενου από αυτή ναυτιλιακού cluster, έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί και να στηρίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου επιστημονικού δυναμικού, καλύπτοντας ένα ευρύ πεδίο λειτουργικών της αναγκών, συνεισφέροντας στην εθνική προσπάθεια για τόνωση της απασχόλησης και αντιμετώπιση της επιστημονικής μετανάστευσης.

Τέλος, είναι η τρίτη χρονιά που η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ απονέμει υποτροφίες σε νέες και νέους φοιτητές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, αγκαλιάστηκε από την ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια και επιτελεί ένα σπουδαίο πολυεπίπεδο έργο. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από το εύρος των δραστηριοτήτων της η παιδεία και η στήριξη των νέων στην προσπάθεια απόκτησης περισσότερων μορφωτικών εφοδίων για την προσωπική τους ανέλιξη, αλλά και προς όφελος της κοινωνίας.»

Τελευταία τροποποίηση στις 18:33 - 14 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.