ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιο ευάλωτη από ποτέ σε κυβερνοεπιθέσεις η Ναυτιλία

17:04 - 22 Ιαν 2021 | Ναυτιλία
Πιο ευάλωτη από ποτέ σε κυβερνοεπιθέσεις η Ναυτιλία
Η ναυτιλιακή βιομηχανία υστερεί σημαντικά έναντι άλλων κλάδων στις διαδικασίες κυβερνοασφάλειας, κι ενώ τα περιστατικά επιθέσεων αυξάνονται διαρκώς.

Αυτό ήταν το μήνυμα του Ben Densham, chief technology officer της Nettitude, μίας εταιρείας κυβερνοασφάλειας, η οποία ελέγχεται από τη Lloyd’s Register, στη διάρκεια διαδικτυακού συνεδρίου. 

Με την εμφάνιση της πανδημίας, οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η ναυτιλία δεν ήταν ποτέ πιο ευάλωτη. Με την επιτάχυνη του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, ανοίγονται «παράθυρα» σε κακόβουλους χρήστες, επεσήμανε. 

Ο κ. Densham έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επίθεση στην αμερικανική εταιρεία λογισμικού SolarWinds, η οποία άφησε εκτεθειμένους περισσότερους από 18.000 πελάτες της.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η αλλαγή νοοτροπίας στη ναυτιλία. «Πρέπει να σκεφτούμε την ασφάλεια και όχι τη συμμόρφωση» είπε, εφιστώντας την προσοχή στη συνεχή παρακολούθηση των συστημάτων ασφαλείας, προκειμένου να είναι προστατευμένα απέναντι στην ταχύτητα και την ευελιξία των κακόβουλων χρηστών.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 17:11 - 22 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.