ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυπηγοεπισκευαστές: Ενημέρωση βουλευτών για τα προβλήματα στον Πειραιά

17:15 - 27 Απρ 2021 | Ναυτιλία
Ναυπηγοεπισκευαστές: Ενημέρωση βουλευτών για τα προβλήματα στον Πειραιά
Διαδικτυακή ενημέρωση σε βουλευτές του Πειραιά έκαναν οι φορείς της ναυπηγοεπισκευής, καταγγέλλοντας τον ΟΛΠ για «αδιανόητη και παραβατική συμπεριφορά».

Η ανακοίνωση των ναυπηγοεπισκευαστικών φορέων:

Με επιτυχία διεξήχθη χθες 26/4 η πρώτη διαδικτυακή ενημέρωση Bουλευτών Α' και Β' Πειραιά για τις μέρες και έργα της COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά καθώς πλησιάζουμε στην 5ετία από τη νέα διαχείριση λειτουργιών του Λιμένα. Η διαδικτυακή ενημέρωση οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.), τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ναυπηγείων Περάματος (Σ.Ι.Ν.Π.) και την Ένωση Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ.).

Οι Πρόεδροι των ανωτέρω φορέων κ.κ. Βασίλης Κανακάκης, Θεολόγος Κατσουλάκης και Φώτης Πράσινος ενημέρωσαν τους κ.κ. Βουλευτές για σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν λόγω της αδιανόητης και παραβατικής συμπεριφοράς του ΟΛΠ/COSCO. Αναφέρθηκε σειρά προβλημάτων, όπως καταχρηστικές χρεώσεις, παραβάσεις των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης, μεγάλες παραλείψεις στη συντήρηση των υποδομών στους χώρους επισκευής πλοίων και τεράστια έλλειψη υποδομών υγιεινής για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στους χώρους επισκευών πλοίων εν μέσω πανδημίας του COVID-19, με βαριά ευθύνη του ΟΛΠ/COSCO. Επισημάνθηκε μετ’ επιτάσεως ότι η πραγματική συμπεριφορά της COSCO είναι παραβατική και αποικιοκρατική. Λειτουργεί ως «κράτος εν κράτη» και όχι μόνο δεν προάγει τον ανταγωνισμό, όπως έχει υποχρέωση από τη Σύμβαση Παραχώρησης (εδάφιο 11.3), αλλά αντιθέτως με κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της εφαρμόζει πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. Το «πρόσωπό» της αυτό η COSCO αποπειράται να αποκρύψει ΚΑΙ ΚΑΛΑ … με φτηνές παροχές ποδηλατοδρόμων, παιδικών χαρών και «λαμπάδων» με φωτογραφίες δίπλα σε αυτοδιοικητικούς ή κυβερνητικούς αξιωματούχους, παραμονές του Πάσχα.          

Στη διαδικτυακή ενημέρωση συμμετείχαν ενεργά με εύστοχες παρεμβάσεις οι Βουλευτές Ι. Τραγάκης, Δ. Μαρκόπουλος, Ι. Μελάς (Ν.Δ.), Θ. Δρίτσας, Τ. Αλεξιάδης, Γ. Ραγκούσης, Ν. Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) και η Φ. Μπακαδήμα (Μέρα25) και δι’ εκπροσώπου – συμβούλου του ο βουλευτής κ. Νίκος Μανωλάκος. Συμμετείχαν επίσης σύμβουλοι των ανωτέρω  Βουλευτών. Κοινός τόπος όλων η απαρέγκλιτη τήρηση από την COSCO της Σύμβασης Παραχώρησης και της Ελληνικής & Κοινοτικής Νομοθεσίας και φυσικά οι συνεχείς έλεγχοι από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:21 - 27 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.