ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόλπος Γουινέας: Η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα βάζει «φρένο» στην πειρατεία

16:13 - 20 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Κόλπος Γουινέας: Η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα βάζει «φρένο» στην πειρατεία
Συνολικά 99 εταιρείες και φορείς της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και υπέγραψαν μία νέα διακήρυξη, με στόχο τον περιορισμό της πειρατείας, στον Κόλπο της Γουινέας (Gulf of Guinea Declaration on Suppression of Piracy).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς ναυτιλιακής ένωσης BIMCO, το 2020 απήχθησαν συνολικά 135 ναυτικοί, με το 95% των περιστατικών πειρατείας να έχουν συμβεί στον Κόλπο της Γουινέας, που αποτελεί αναμφίβολα την πιο επικίνδυνη θαλάσσια περιοχή παγκοσμίως.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συνυπογράφοντες κάλεσαν όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στις προσπάθειές τους, προκειμένου να μειωθεί κατά τουλάχιστον 80% ο αριθμός των πειρατικών επιθέσεων σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.

«Στόχος της διακήρυξης του Κόλπου της Γουινέας είναι να μιλήσουμε ξεκάθαρα για το πρόβλημα της πειρατείας στην περιοχή και να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με αποτελεσματικές λύσεις, για λογαριασμό των ναυτικών μας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η BIMCO.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η BIMCO, μόλις ένας από τους συνυπογράφοντες, δύο φρεγάτες με ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος είναι αρκετοί ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη περιπολία στην περιοχή νότια της Νιγηρίας, όπου οι επιθέσεις είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες.

Έτσι, η Danish Shipping μαζί με τις AP Moller-Maersk, TORM, DS Norden και Maersk Tankers από τη Δανία αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά, στέλνοντας μια φρεγάτα στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής φέτος το φθινόπωρο.

Την δήλωση υπογράφουν επίσης 17 ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες είναι οι εξής: Atlantic Bulk Carriers Management Ltd, Capital Gas Shipmanagement Corp, Capital Ship Management, Capital-Executive Ship Management Corp, Common Progress, Contships Management Inc, Eastern Mediterranean Maritime, Empros Lines Shipping Company, Golden Port Shipmanagement Ltd, Maran Dry Management Inc., Minerva Marine, Navios Shipmanagement, Oceangold Tankers Inc, Pantheon Tankers Management, Petrochem General Management S.A, Sea Traders, Star Bulk και TMS Tankers.

Δείτε ολόκληρη τη διακήρυξη και τους υπογράφοντες ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 16:35 - 20 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.