ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Κινέζοι «ποντάρουν» στα μονοδοσικά εμβόλια για τους ναυτικούς

14:55 - 21 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Οι Κινέζοι «ποντάρουν» στα μονοδοσικά εμβόλια για τους ναυτικούς
Η Ένωση Εφοπλιστών της Κίνας έστειλε επιστολή στις αρχές μεταφορών και υγείας της χώρας, με σκοπό να προσφέρει ένα πρόσφατα εγκεκριμένο τοπικό εμβόλιο μίας δόσης σε ναυτικούς στα 11 μεγαλύτερα κινεζικά λιμάνια.

Μέχρι στιγμής, Κινέζοι ναυτικοί έχουν λάβει τα εμβόλια διπλής δόσης, Sinovac ή Sinopharm, αλλά σύντομα θα είναι σε θέση να κάνουν το μονοδοσικό εμβόλιο της CanSinoBIO, κάνοντας έτσι ευκολότερη την υγειονομική εξασφάλιση του πληρώματος.

Το εμβόλιο της CanSinoBIO χρησιμοποιεί έναν τροποποιημένο αδενοϊό με σκοπό την απόκτηση εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά της Covid-19.

Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες χρονικές περιόδους παραμονής των ναυτικών στη θάλασσα, η παγκόσμια ναυτιλία δείχνει να προτιμά τα μονοδοσικά εμβόλια κατά της Covid-19.

Με αυτή τη λογική, η InterManager δήλωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα πως έχει εξασφαλίσει ένα εκατομμύριο αποθέματα από το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Παρ’ όλα αυτά, για να γίνει εφικτή η παραγγελία ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων, η InterManager πρέπει να συνεργαστεί με έναν αναγνωρισμένο κυβερνητικό φορέα. Επίσης, ο κινεζικός φορέας πρέπει να ακολουθεί την ίδια «γραμμή» με το ισχύον διεθνές δίκαιο, κάτι που βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι συνολικά έχουν εμβολιαστεί πολύ λιγότεροι Κινέζοι ναυτικοί, συγκριτικά με ναυτικούς σε άλλα μέρη όπως για παράδειγμα στις Φιλιππίνες. Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι περισσότεροι ναυτικοί στον κόσμο προέρχονται από την Κίνα, ενώ ακολουθούν οι ναυτικοί από τις Φιλιππίνες και την Ινδία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 21 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.