ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» ITF για τον άμεσο εμβολιασμό όλων των ναυτικών

14:02 - 26 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
«Καμπανάκι» ITF για τον άμεσο εμβολιασμό όλων των ναυτικών
Με τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να κάνουν «αγώνα δρόμου» για την επιτάχυνση των εμβολιαστικών προγραμμάτων τους, το τμήμα των ναυτικών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) έκανε αίτημα για την καθιέρωση του παγκόσμιου εμβολιασμού στον κλάδο, ώστε να αποφευχθεί ένα νέο κύμα κρουσμάτων στα πληρώματα.

Τα συνδικάτα των ναυτικών έχουν επίσης κάνει αίτημα στις κυβερνήσεις -ιδιαίτερα εκείνες που έχουν μεγαλύτερες ευθύνες για τον ναυτιλιακό κλάδο- να υποστηρίξουν την καθολική πρόσβαση των ναυτικών στα εμβόλια κατά της Covid-19.

Οι επιθεωρητές και οι συντονιστές της ITF συνεργάζονται με τα τοπικά συνδικάτα και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα για την ευημερία των ναυτικών και για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη δόσεων εμβολίου στις ΗΠΑ. Παράλληλα, οι ναυτιλιακές ενώσεις, που συνδέονται με την ITF, πιέζουν τις τοπικές ηγεσίες να δώσουν πρόσβαση σε εμβόλια στα πληρώματα που επισκέπτονται τα λιμάνια τους.

Επιπλέον, η ITF εκτιμά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 200.000 ναυτικοί παγκοσμίως, που αναγκάζονται να εργάζονται στα πλοία και μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, λόγω των περιορισμών στα ταξίδια, μπλοκάροντάς τους έτσι την είσοδο στην πατρίδα τους. Μάλιστα, χιλιάδες από αυτούς τους ναυτικούς βρίσκονται εντός των πλοίων εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Με το άνευ προηγουμένου κύμα κρουσμάτων κορονοϊού, που ξέσπασε στην Ινδία και σε άλλα μεγάλα κράτη που έχουν στο επίκεντρο τη ναυτιλία, η ναυτιλιακή βιομηχανία φοβάται ότι ο αριθμός των ναυτικών που έχουν «παγιδευτεί» στα πλοία θα μπορούσε να διπλασιαστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson να παρέχεται δωρεάν σε ναυτικούς, που εργάζονται σε πλοία με ολλανδική σημαία, ή σε όσους βρίσκονται σε υπό ολλανδική διαχείριση πλοία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:31 - 26 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.