ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε απεργιακό κλοιό τα λιμάνια της Αργεντινής λόγω των εμβολιασμών

18:51 - 27 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Σε απεργιακό κλοιό τα λιμάνια της Αργεντινής λόγω των εμβολιασμών
Μια ομάδα 11 συνδικαλιστικών οργανώσεων, που εκπροσωπούν τους εργάτες στα λιμάνια της Αργεντινής, ανακοίνωσε την εκ νέου διακοπή των εργασιών στα λιμάνια της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια ζητούν να μπουν σε προτεραιότητα, όσον αφορά τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει απορρίψει τις απαιτήσεις των εργατών.

Προς το παρόν, οι εργαζόμενοι, που έχουν προτεραιότητα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, είναι οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί και οι αστυνομικοί.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υποδομών της γειτονικής Βραζιλίας, Tarcisio Gomes de Freitas, δήλωσε ότι η χώρα του έχει θέσει τους εργάτες των λιμανιών της σε προτεραιότητα για το εθνικό σχέδιο ανοσοποίησης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μια άλλη απεργία δημιούργησε συμφόρηση στο λιμάνι του Ροζάριο, το οποίο υποστηρίζει τις γεωργικές εξαγωγές της χώρας κατά την περίοδο συγκομιδής σόγιας και καλαμποκιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου το 80% των εξαγωγών σιτηρών της Αργεντινής αποστέλλεται μέσω του Ροζάριο σε όλο τον κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:54 - 27 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.