ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπηρεσία αυτόνομης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Wärtsilä

17:16 - 31 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Υπηρεσία αυτόνομης μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Wärtsilä
Η φινλανδική εταιρεία, Wärtsilä, η οποία εξειδικεύεται στον θαλάσσιο εξοπλισμό και την τεχνολογία, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη (27/5) πως προχωρά με γοργούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση ενός αυτόνομου ενδολιμένα (intra-port), ο οποίος θα λειτουργεί ως μεσολαβητής στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι. Μάλιστα στόχος της εταιρείας είναι το εγχείρημα να υλοποιηθεί με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Σκοπός της δημιουργίας του εν λόγω intra-port είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της «υπερφόρτωσης» των λιμανιών από τα πολυάριθμα εμπορευματοκιβώτια.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας συνεργασίας με επικεφαλής το λιμάνι του Ρότερνταμ, το οποίο εντός του Μαΐου έλαβε οικονομική ενίσχυση ύψους 25 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει αυτό το project.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον, καθώς προϊδεάζει τη ναυτιλιακή κοινότητα πως οι μεταφορές από και προς τα λιμάνια θα μπορούν να γίνονται με μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:17 - 31 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.