ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Algoma πρωτοπορεί στον σχεδιασμό των bulk carriers

18:47 - 02 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Η Algoma πρωτοπορεί στον σχεδιασμό των bulk carriers
Η Algoma Central Corporation εκμεταλλεύτηκε την option που της έδωσε το κινεζικό ναυπηγείο Yangzijiang, προκειμένου να κατασκευάσει ένα πλοίο ξηρού φορτίου χύδην (dry bulk) με νέο σχεδιασμό.

Ειδικότερα, το νέο Equinox 2.0 Class της Algoma βασίζεται στα πρότυπα της Equinox Class για καλύτερη ενεργειακή απόδοση, βελτιωμένη ταχύτητα, με χαμηλότερη ισχύ του κινητήρα, και αυξημένη χωρητικότητα.

Το νέο Equinox 2.0 θα ενσωματώσει μια σειρά αλλαγών στο σχεδιασμό των bulk carriers, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων καινοτομιών για την εξοικονόμηση βάρους και μιας αναδιαμορφωμένης πρύμνης, που ενσωματώνει ένα σχέδιο διπλού πηδαλίου με στόχο την αύξηση του μεγέθους διατήρησης φορτίων. Αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών είναι, μεταξύ άλλων, η αύξηση της χωρητικότητας του πλοίου κατά περίπου 1.440 τόνους.

Επίσης, περιλαμβάνονται και άλλες βελτιώσεις στην σχεδίαση του πλοίου, που αφορούν στην αναβάθμιση απόδοσης της προπέλας για τη βελτίωση του χειρισμού ορισμένων φορτίων.

Η Algoma διαθέτει έναν στόλο από bulk carriers, δραστηριοποιείται στις διεθνείς αγορές και κατέχει το 50% της NovaAlgoma, η οποία διαχειρίζεται ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο από dry bulk carriers.

Το νέο πλοίο έχει προγραμματιστεί να αντικαταστήσει το Algoma Transport, ένα από τα παλαιότερα πλοία του στόλου της Algoma.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:48 - 02 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.