ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδια επέκτασης από τη Hutchison δίνουν «ανάσα» στο λιμάνι Yantian

21:03 - 04 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Σχέδια επέκτασης από τη Hutchison δίνουν «ανάσα» στο λιμάνι Yantian
Λύση στο σοβαρό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το κινεζικό λιμάνι Yantian στην πόλη Shenzhen, έρχεται να δώσει η Hutchison Ports με έδρα τους Βρετανικούς Παρθένους Νήσους.

Σημειώνεται ότι το Yantian υφίσταται μία άνευ προηγουμένου συμφόρηση εξαιτίας της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης, σε συνδυασμό με το νέο «κύμα» κρουσμάτων που πλήττει το λιμάνι.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Hutchison Ports ανακοίνωσε μία μεγάλη επέκταση στο Yantian. Ειδικότερα, η Hutchison θα αναπτύξει έναν νέο τερματικό σταθμό στην ανατολική πλευρά του λιμανιού, στο σημείο υποδοχής εμπορευματοκιβωτίων (Yantian East International Container Terminals).

Ο νέος τερματικός σταθμός θα επεκταθεί κατά 120 εκτάρια και θα διαθέτει 1.470 πρόσθετα μέτρα αποβάθρας, δίνοντας «ανάσα» λόγω των αυξημένων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί ευρύτερα στα λιμάνια της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο ξέσπασμα κρουσμάτων Covid-19, που εμφανίστηκε στο Yantian στα τέλη του περασμένου μήνα, είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν «ξέμπαρκα» πολλά boxships στη Νότια Κίνα, τα οποία εδώ και μέρες απευθύνονται σε κοντινά λιμάνια, ώστε να αγκυροβολήσουν.

Ωστόσο, το ξέφρενο ράλι στη ναυλαγορά ξηρού φορτίου, σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο εμπορευμάτων που είναι στην αναμονή για εκφόρτωση, δημιουργούν συμφόρηση σε όλα τα λιμάνια της Κίνας. Άρα, ούτε τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας είναι έγκαιρα διαθέσιμα για την εξυπηρέτηση των πλοίων, που δεν μπόρεσαν να αγκυροβολήσουν στο Yantian.

Σημειώνεται ότι το Yantian αποτελεί το μεγαλύτερο σημείο υποδοχής boxships στην κινεζική πόλη Shenzhen.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:10 - 04 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.