ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

GasLog Partners: Νέα συμφωνία για ναύλωση πλοίου μεταφοράς LNG

14:55 - 22 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
GasLog Partners: Νέα συμφωνία για ναύλωση πλοίου μεταφοράς LNG
Η GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού (φωτο), υπέγραψε νέα συμφωνία με την Cheniere, την αμερικανική εταιρεία παραγωγής LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο), για τη ναύλωση του πλοίου «Methane Heather Sally».

Το εν λόγω LNG carrier έχει μεταφορική ικανότητα 145.000 cu m (κυβικά μέτρα), κατασκευάστηκε το 2007 και προηγουμένως λειτουργούσε στην spot αγορά.

Η ισχύς της νέας ναύλωσης ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και έχει minimum διάρκεια έναν χρόνο.

Μάλιστα, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, η Cheniere έχει τη δυνατότητα να παρατείνει τη ναύλωση για ένα ή δύο χρόνια ακόμα.

Στο πλαίσιο επίτευξης της νέας συμφωνίας, ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog Partners, Paul Wogan, δήλωσε:

«Η υπογραφή της συμφωνίας ναύλωσης εμβαθύνει την σχέση μας με έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς LNG στον κόσμο και αποτελεί την τρίτη συμφωνία ναύλωσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Η περάτωση αυτής της ναύλωσης, με ελκυστικούς όρους, αυξάνει ακόμη περισσότερο τα έσοδα και τις ταμειακές ροές της εταιρείας, ενώ παράλληλα ενισχύει τη στρατηγική απομόχλευσης για το 2021».

Νωρίτερα τον Ιούνιο, η GasLog Partners υπέγραψε δύο άλλες συμφωνίες ναύλωσης με τους ενεργειακούς κολοσσούς TotalEnergies και Shell.

Σημειώνεται ότι η μητρική εταιρεία της GasLog Partners, η GasLog, βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο λόγω της ολοκλήρωσης της συμφωνίας συγχώνευσής της με θυγατρική του αμερικανικού επενδυτικού κολοσσού, BlackRock. Η εν λόγω συμφωνία σηματοδότησε και την έξοδο της GasLog από τη Wall Street.

Ο στόλος της GasLog Partners αποτελείται από 15 LNG carriers με μέση μεταφορική ικανότητα περίπου 158.000 cu m.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:03 - 22 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.