ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διώρυγα του Σουέζ: Πλησιάζει ο απόπλους του Ever Given

12:51 - 23 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Διώρυγα του Σουέζ: Πλησιάζει ο απόπλους του Ever Given
Σε συμφωνία φαίνεται να κατέληξαν η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί τους πλοιοκτήτες του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given και οι διαχειριστές της Διώρυγας του Σουέζ. Με αυτή, μπαίνει τέλος στην «ομηρία» του γιγάντιου πλοίου που είχε προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων στις διεθνείς μεταφορές.

Όπως μεταδίδεται, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό και η υπογραφή της τελικής συμφωνίας αναμένεται το συντομότερο δυνατόν.

Τρεις μήνες μετά την προσάραξη του Ever Given και το πολυήμερο μπλοκάρισμα τους Σουέζ, οι Αιγύπτιοι πρόκειται να επιτρέψουν τον απόπλου του πλοίου, εφόσον ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία της συμφωνίας.

Να σημειωθεί ότι δικαστήριο του Καΐρου είχε εκδώσει απόφαση, κατά την οποία, ο Ιάπωνας ιδιοκτήτης του πλοίου, Shoei Kisen Kaisha, θα έπρεπε να πληρώσει αποζημίωση 900 εκατ. δολαρίων εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν.

Η αποζημίωση περιελάμβανε, επιπλέον, τα έξοδα συντήρησης και τα έξοδα της επιχείρησης ρυμούλκησης, ανέφερε ο Al Ahram επικεφαλής της κρατικής εταιρείας διαχείρισης της διώρυγας.

Μετά το συμβάν του Ever Green έγινε αισθητή η καθοριστική σημασία της διώρυγας του Σουέζ για το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς είναι ο δίαυλος από τον οποίο διέρχεται καθημερινά το 12% με 13% του παγκόσμιου εμπορίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:55 - 23 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.