ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Επικεντρώνεται στη μείωση των ναυτιλιακών εκπομπών

15:02 - 21 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Βρετανία: Επικεντρώνεται στη μείωση των ναυτιλιακών εκπομπών
Η Επιτροπή Περιβαλλοντικού Ελέγχου (EAC) του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε μια έρευνα εξετάζοντας πώς η κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050 για το μερίδιο της διεθνούς αεροπορίας και ναυτιλίας.

Πριν από δύο χρόνια σε μια από τις τελικές της πράξεις ως πρωθυπουργός, η Theresa May έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη μεγάλη οικονομία στον κόσμο που πέρασε το νόμο περί καθαρών εκπομπών.

Η αεροπορία και η ναυτιλία αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος το 10% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχοντας υπόψη τους στόχους του 2050, το βρετανικό κοινοβούλιο αναζητά τώρα ιδέες για το πώς να προσφέρει λύσεις για την επίτευξη πράσινου μέλλοντος για την  αεροπορία και τη ναυτιλία.

«Αυτή η έρευνα θα εξετάσει την ικανότητα των τεχνολογιών, των καυσίμων και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας να μειώσουν τις εκπομπές και των δύο τομέων και ποια κυβερνητική δράση απαιτείται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την επίτευξη των δηλωμένων στόχων της», δήλωσε η EAC.

Η Επιτροπή Περιβαλλοντικού Ελέγχου ζητά υποβολές έως τον Σεπτέμβριο για ζητήματα όπως το πόσο κοντά είναι τα καύσιμα μηδενικού άνθρακα στην εμπορευματοποίηση των αερομεταφορών και της ναυτιλίας και πώς το Ηνωμένο Βασίλειο καθορίζει την ιδιοκτησία του στις διεθνείς αεροπορικές και ναυτιλιακές εκπομπές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει επίσης τη διαμόρφωση ενός ανώτατου ορίου ναυτιλίας και εμπορικού συστήματος παρόμοιου με το σύστημα εμπορίας εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαρία Μπερτζελέτου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.