ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nutrien και EXMAR «ενώνουν» τις δυνάμεις τους για την υιοθέτηση της αμμωνίας στη ναυτιλία Κύριο

19:50 - 31 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Nutrien και EXMAR «ενώνουν» τις δυνάμεις τους για την υιοθέτηση της αμμωνίας στη ναυτιλία
Η καναδική εταιρεία λιπασμάτων Nutrien και η βελγική ναυτιλιακή EXMAR υποστηρίζουν μέσω της νέας τους συνεργασίας την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και την Στρατηγική του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Green House Gas (GHG) για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η νέα τους συνεργασία στοχεύει να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές που ευθύνονται στις θαλάσσιες μεταφορές της Nutrien, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στον αγροτικό τομέα, και να επιτρέψει την ανάπτυξη ενός πλοίου με καύσιμο την αμμωνία.

Μαζί, θα χαράξουν μια σαφή πορεία για ευρεία υιοθέτηση της αμμωνίας ως καθαρό καύσιμο στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η Nutrien επιδιώκει ενεργά την ανάπτυξη αμμωνίας για περισσότερο από μια δεκαετία και διαθέτει περίπου 1 εκατομμύριο τόνους παραγωγικής ικανότητας μέσω των δραστηριοτήτων της στην Αλμπέρτα του Καναδά, καθώς και στις εγκαταστάσεις της στη Λουιζιάνα, όπου χρησιμοποιεί τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα, με σκοπό να μειώσει την ένταση άνθρακα στη αμμωνία και να χρησιμοποιηθεί ως θαλάσσιο καύσιμο.

«Η Nutrien είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με την EXMAR στο κοινό ταξίδι για την προώθηση καινοτόμων μειώσεων στις θαλάσσιες εκπομπές αερίου», λέει ο Raef Sully, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Nutrien και Διευθύνων Σύμβουλος της Nitrogen and Phosphate.

«Αυτή η πρωτοβουλία δείχνει πως αναλαμβάνουμε δράση για να επιτύχουμε τις δεσμεύσεις μας για την αειφορία του Feeding the Future Plan 2030, οι οποίες περιλαμβάνουν επενδύσεις σε καινοτομίες αμμωνίας που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα», καταλήγει. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.