ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H MPC Container Ships εξασφαλίζει πιστωτική διευκόλυνση $70 εκατομμυρίων

17:37 - 02 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
H MPC Container Ships εξασφαλίζει πιστωτική διευκόλυνση $70 εκατομμυρίων
Η Νορβηγικη ναυτιλιακή εταιρεία πλοίων μεταφορας εμπορευματοκιβωτίων MPC Container Ships ASA (MPCC) έχει συνάψει τριετή συμφωνία πιστωτικής διευκόλυνσης με την αμερικανική χρηματοοικονομική εταιρεία CIT Group με ελκυστικούς όρους.

Όπως αποκαλύφθηκε, μια αρχική ανάληψη ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιήθηκε για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους. Κατά συνέπεια, τα προηγούμενα μακροπρόθεσμα δάνεια με την Beal Bank και την CIT έχουν εξοφληθεί πλήρως.

Περαιτέρω αναλήψεις στο πλαίσιο της διευκόλυνσης θα ενισχύσουν την ελεύθερη ρευστότητα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναβαθμίσεις πλοίων, επενδύσεις ή γενικούς εταιρικούς σκοπούς. «Έχοντας εξασφαλίσει σημαντική καθυστέρηση ναύλωσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε ένα ευέλικτο μέσο στη δομή του κεφαλαίου μας, τηρώντας παράλληλα τη στρατηγική μας για μέτρια αξιοποίηση. Με την εξασφάλιση της διευκόλυνσης είμαστε σε θέση να μειώσουμε το κόστος χρηματοδότησής μας και να παρατείνουμε την ωριμότητα», σχολίασε ο CEO της εταιρείας, Constantin Baack.

«Η συμφωνημένη δομή απελευθερώνει τις εξασφαλίσεις και ενισχύει την οικονομική ευελιξία στο μέλλον».  Η εταιρεία έχει συνάψει πρόσφατα συμφωνία αγοράς μετοχών για την απόκτηση της Songa Container AS έναντι 210,25 εκατ. δολαρίων χωρίς χρέη και μετρητά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.