ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι Guangzhou: Ανακοίνωσε το τριετές αναπτυξιακό του σχέδιο

10:14 - 24 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Λιμάνι Guangzhou: Ανακοίνωσε το τριετές αναπτυξιακό του σχέδιο
Το λιμάνι Guangzhou της νότιας Κίνας χαρτογραφεί το τριετές αναπτυξιακό του σχέδιο για να ενισχύσει τη θέση του ως διεθνής ναυτιλιακός κόμβος.

Σύμφωνα με το σχέδιο ανάπτυξης, το λιμάνι στοχεύει να πραγματοποιήσει 660 εκατομμύρια τόνους μεταφοράς φορτίου και όγκο εμπορευματοκιβωτίων 25,5 εκατομμυρίων teu έως το 2023.

Ο λιμένας Guangzhou θα επιταχύνει την κατασκευή της λιμενικής περιοχής Nansha, του διαδρόμου Nansha και του διεθνούς κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας Nansha, θα προωθήσει το έργο πέμπτης φάσης της περιοχής του λιμανιού και την φάση πριν την κατασκευή ενός ναυτιλιακού καναλιού κλάσης 200.000 τόνων.

Επιπλέον, το λιμάνι Guangzhou θα αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τη μεικτή θαλάσσια σιδηροδρομική μεταφορά και τη μεταφορά ποταμού-θάλασσας. Επιδιώκει επίσης να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει εγχώριους και διεθνείς παίκτες της ναυτιλίας και του λιμενικού κλάδου να δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Το 2020, στο λιμάνι μεταφέρθηκε φορτίο 636 εκατομμυρίων τόνων, αύξηση 22,1% σε ετήσια βάση, ενώ ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων ήταν 23,51 εκατομμύρια teu, αυξημένος κατά 33,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.