ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γερμανία επενδύει σε καύσιμα PtL

16:03 - 25 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Η Γερμανία επενδύει σε καύσιμα PtL
Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσκληση χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία μιας πλατφόρμας ανάπτυξης για καύσιμα Power to Liquid (PtL).

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών (BMVI) επενδύει στην πλατφόρμα ανάπτυξης PtL ως μέρος της συνολικής χρηματοδότησης του υπουργείου για ανανεώσιμα καύσιμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το BMVI θα επενδύσει συνολικά 1,54 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμα καύσιμα μεταξύ 2021 και 2024.

Με άμεση ισχύ, μπορούν να υποβληθούν στο BMVI προτάσεις έργων για την κατασκευή και λειτουργία της πλατφόρμας ανάπτυξης υγρών καυσίμων με ηλεκτρική ενέργεια με παραγωγική ικανότητα έως 10.000 τόνους PtL ετησίως.

«Με τη μετάβαση στα καύσιμα με βάση την ηλεκτρική ενέργεια, μπορούμε να εξοικονομήσουμε εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, χρειαζόμαστε μια μεγάλη ποσότητα κλιματικά ουδέτερων καυσίμων έως το 2030-ειδικά για αεροσκάφη και πλοία», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Αντρέας Σόιερ.

«Προκειμένου να βγάλουμε καύσιμα με βάση την ηλεκτρική ενέργεια από το εργαστήριο και να προχωρήσουμε σε μαζική παραγωγή, προωθούμε τη μεγαλύτερη εγκατάσταση παραγωγής στον κόσμο. Συνολικά, θα επενδύσουμε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμα καύσιμα τα επόμενα χρόνια».

Η πλατφόρμα έχει στόχο τόσο την έρευνα, όσο και την παρουσίαση προκειμένου να μειώσει το χάσμα μεταξύ της ανάπτυξης και της βιομηχανικής αγοράς που στα καύσιμα PtL. Το επίκεντρο θα είναι η ναυτιλία και η αεροπορία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.