ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνεται η παραγωγικότητα στην Διώρυγα του Σουέζ

12:08 - 30 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Αυξάνεται η παραγωγικότητα στην Διώρυγα του Σουέζ
Η APM Terminals αναβάθμισε τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της Διώρυγας του Σουέζ (Suez Canal Container Terminal ή SCCT) με μια σειρά επενδύσεων που ξεκίνησαν το 2020 με στόχο τη βελτίωση του εξοπλισμού και της χωρητικότητάς του.

Η επένδυση των 60 εκατομμυρίων δολαρίων περιλάμβανε πολλά μεγάλα έργα. Το πιο περίπλοκο από αυτά ήταν η αύξηση του ύψους έξι γερανών STS (από πλοίο σε ακτή) στο ναυπηγείο του SCCT. Μετά από αυτό το πρόσφατα ολοκληρωμένο έργο, 12 από τους 18 γερανούς STS του τερματικού έχουν πλέον τη δυνατότητα να χειρίζονται εξαιρετικά μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (ULCV).

Αυτό καθιστά επίσης το SCCT το μοναδικό τερματικό στην Αίγυπτο που μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα δύο μεγάλα πλοία, χωρίς συμβιβασμούς στην παραγωγικότητα.

«Το πρόγραμμα αναβάθμισής μας ήταν ήδη πολύ φιλόδοξο, αλλά η παγκόσμια πανδημία το έκανε ακόμη πιο περίπλοκο. Ωστόσο, ήταν επίσης μια ευκαιρία για την ομάδα SCCT να ανταποκριθεί στην πρόκληση. Χάρη στις τεράστιες προσπάθειές τους, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι όλα τα έργα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, επιτρέποντάς μας να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας - και τις επιχειρήσεις τους - ακόμα καλύτερα», σχολίασε ο Sunay Mukerjee, Chief Commercial Officer στον Suez Canal Container Terminal.

Ο SCCT είναι ένας βασικός τερματικός σταθμός στην περιοχή της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου. Αυτή η αναβάθμιση θα δώσει τώρα στους πελάτες του τερματικού την ευκαιρία να ανακτήσουν τα προγράμματα δικτύου τους και να βελτιώσουν την αξιοπιστία που προσφέρουν στους τελικούς πελάτες τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.