ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Euroseas ανακοίνωσε την αγορά του Piraeus Trader

21:22 - 08 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η Euroseas ανακοίνωσε την αγορά του Piraeus Trader
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas Ltd., που ειδικεύεται σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει το πλοίο M/V Piraeus Trader, χωρητικότητας 1.740 Teu, ένα πλοίο εμπορευματοκιβωτίων μεγέθους feeder που κατασκευάστηκε το 2006, για 25,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το πλοίο, αναμένεται να παραδοθεί εντός Οκτωβρίου 2021, θα μετονομαστεί σε M/V Jonathan P και θα  χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δάνειο. Παράλληλα με την απόκτηση, το πλοίο θα συνάψει τριετή σύμβαση χρονοναύλωσης για περίπου $26,700 ανά ημέρα.

Ο Αριστείδης Πίττας (φωτο), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά του M/V Piraeus Trader, που κατασκευάστηκε το 2006, το οποίο είναι αδερφό πλοίο με δύο άλλα του στόλου μας, επεκτείνοντας την παρουσία μας στον τομέα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεγέθους feeder.

Πιστεύουμε ότι αυτή η εξαγορά αντιπροσωπεύει μια συναλλαγή με περιορισμένο αρνητικό κίνδυνο λόγω του συμβολαίου χρονοναύλωσης τριών ετών που έχουμε συνάψει με ναυλωτή πρώτης κατηγορίας. Αυτή η συμφωνία θα συνεισφέρει περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια EBITDA κατά τη διάρκεια της σύμβασης που μας παρέχει σημαντική απόδοση της επένδυσης.

Ταυτόχρονα, η τρέχουσα ισχυρή ζήτηση για εξασφάλιση της χωρητικότητας των πλοίων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δεν φαίνεται να μειώνεται. Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί καθώς οι πρόσθετοι κανονισμοί που θα τεθούν σε ισχύ το 2023 θα περιορίσουν περαιτέρω τον αποτελεσματικό εφοδιασμό των πλοίων, παρόλο που, κάποια στιγμή, οι υλικοτεχνικές και λειτουργικές αναποτελεσματικότητες που αποδίδονται στην πανδημία θα αρχίσουν να χαλαρώνουν.

Σε γενικές γραμμές, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε με μετρημένα ρίσκα και συσσωρευτικό τρόπο που θα καθιερώσει περαιτέρω τη Euroseas ως η κύρια αμερικανική εισηγμένη εταιρεία με έμφαση στα πλοία feeder μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.