ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηνωμένο Βασίλειο: Θέλει μηδενικές παγκόσμιες εκπομπές ναυτιλίας έως το 2050

12:23 - 13 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Ηνωμένο Βασίλειο: Θέλει μηδενικές παγκόσμιες εκπομπές ναυτιλίας έως το 2050
Με την έναρξη της Διεθνούς Εβδομάδας Ναυτιλίας του Λονδίνου, η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα (13/9) την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών για τις διεθνείς εκπομπές ναυτιλίας έως το 2050.

Αυτός ο στόχος, ο οποίος θα πρέπει να συμφωνηθεί μέσω του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, θα είναι μια σημαντική αύξηση των φιλοδοξιών για τον τομέα.

Ο γραμματέας μεταφορών Grant Shapps δήλωσε: "Ως θαλάσσιο έθνος με πλούσια ιστορία και διοργανωτής COP26 φέτος, είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της πράσινης εποχής για τη ναυτιλία, χαράσσοντας μια διεθνή πορεία για το μέλλον της καθαρής ναυτιλίας".

Ο Shapps σημείωσε ότι εμπορικά πλοία μηδενικών εκπομπών θα λειτουργούν στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου τα επόμενα χρόνια και στα πράσινα περάσματα της Μάγχης πιθανότατα μέσα σε μια δεκαετία.

"Η ανάληψη δράσης τώρα μας επιτρέπει να ηγηθούμε της παγκόσμιας αλλαγής, δημιουργώντας θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης για τους Βρετανούς εργαζόμενους και διαμορφώνοντας το τοπίο για το πώς θα μοιάζουν η καθαρή ναυτιλία και το εμπόριο για τις επόμενες γενιές", δήλωσε ο Shapps.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.