ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MSC: Δίνει $200 εκατ. για τρία ακόμη μεταχειρισμένα containerships

08:04 - 17 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
MSC: Δίνει $200 εκατ. για τρία ακόμη μεταχειρισμένα containerships
Η Mediterranean Shipping Co (MSC) συνεχίζει να επεκτείνει τον στόλο της με αγορές μεταχειρισμένων πλοίων, αυξάνοντας την ικανότητά της για κερδοφόρες συναλλαγές στα δρομολόγια μέσω του Ειρηνικού.

Η ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τη Γενεύη ξοδεύει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τρία ακόμη μεσαία πλοία από τη γερμανική αγορά μεταχειρισμένων, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους μεσίτες.

Αναλυτικότερα, όπως αποκαλύπτουν δύο μεσίτες, η εταιρεία έχει πληρώσει περίπου 78 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το Conti Everest χωρητικότητας 8.238 teu, το οποίο χτίστηκε το 2004.

Το πλοίο λειτουργεί αυτή τη στιγμή στο στόλο των γερμανικών ναυτιλιακών υπηρεσιών και του ομίλου διαχείρισης πλοίων NSB.

Ο γίγαντας της ναυτιλίας αγοράζει επίσης άλλα δύο κλασικά πλοία μεγέθους panamax από το αμερικανικό fund Mangrove Partners, ανέφεραν οι μεσίτες.

Τα πλοία χωρητικότητας 4.300 teu, ονομασίας MP The Brown και MP The Law, κατασκευασμένα και τα δύο το 2009 λειτούργησαν στο στόλο της NSC Holding με έδρα το Αμβούργο, αφού αποκτήθηκαν κοντά στις τιμές πώλησης για scrap το 2016 και το 2017.

Οι μεσίτες ανέφεραν ότι τα πλοία πωλούνται στην MSC για περίπου 64 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.