ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η DSME κερδίζει παραγγελία για 4 μεταφορείς ΥΦΑ

14:14 - 21 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η DSME κερδίζει παραγγελία για 4 μεταφορείς ΥΦΑ
Η νοτιοκορεατική ναυπηγική εταιρεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) εξασφάλισε παραγγελία για τέσσερα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ξεπερνώντας τον στόχο παραγγελιών της για το 2021.

Αναλυτικότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου, η DSME δήλωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο ναυπηγικής αξίας 990 δισεκατομμυρίων KRW (846 εκατομμύρια δολάρια) με έναν ανώνυμο Ασιάτη πλοιοκτήτη.

Τα πλοία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Okpo και θα παραδοθούν στον ιδιοκτήτη τους έως τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Οι μεταφορείς LNG χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων θα είναι εφοδιασμένοι με κινητήρα πρόωσης διπλού καυσίμου (ME-GA) και προηγμένο σύστημα επανυγροποίησης.

«Είναι φιλικά προς το περιβάλλον πλοία, υψηλής απόδοσης που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές αερίων στην ατμόσφαιρα», είπε η ναυπηγική εταιρεία.

Η DSME ξεπερνά τον ετήσιο στόχο παραγγελιών

Με την τελευταία συμφωνία, η DSME φέτος έχει κερδίσει μέχρι στιγμής παραγγελίες ύψους 8,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιτυγχάνοντας περίπου στο 104 τοις εκατό το στόχο της, ύψους 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Να σημειωθεί πως και ο -επίσης νοτιοκορεάτικος- ναυπηγικός κολοσσός, Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE), υπερέβη τον ετήσιο στόχο παραγγελιών στα μέσα Ιουλίου.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η DSME ξεπέρασε τον στόχο παραγγελιών της από το 2014, αφού μετά από εκείνη τη χρονιά οι παραγγελίες έπεσαν κατακόρυφα λόγω της  επιδείνωσης της ναυπηγικής αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.