ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eastern Pacific Shipping: Στηρίζει την ψυχική υγεία των εργαζομένων της

09:41 - 29 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Eastern Pacific Shipping: Στηρίζει την ψυχική υγεία των εργαζομένων της
Σε μία πολύ σημαντική συνεργασία με την Mental Health Support Solutions (MHSS) έχει προχωρήσει η Eastern Pacific Shipping (EPS) για την παροχή επαγγελματικής ψυχολογικής υποστήριξης στο εργατικό της δυναμικό τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά.

Η νέα συνεργασία αποτελεί μέρος του προγράμματος EPS «Life at Sea» και η MHSS θα προσφέρει διαδραστικό περιεχόμενο ψυχικής υγείας και ευημερίας στις εσωτερικές πλατφόρμες επικοινωνίας της EPS.

Όλοι οι υπάλληλοι της EPS θα έχουν πρόσβαση στον δωρεάν αριθμό τηλεφωνικής γραμμής της MHSS, με εικοσιτετράωρη εμπιστευτική και επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη για τα πληρώματα αλλά και όσους εργάζονται στην ξηρά.

Ο Gil Ofer, Ειδικός Σύμβουλος Καινοτομίας στην EPS, δήλωσε: «Τα μακρά διαστήματα μακριά από οικογένειες και αγαπημένα πρόσωπα, μαζί με αυξημένους περιορισμούς λόγω της Covid-19, μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις. Τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την προστασία της ψυχικής ευημερίας των ανθρώπων μας.

Η συνεργασία με τη MHSS δίνει στην ομάδα μας πρόσβαση σε ιδέες, συμβουλές, διανοητικές ασκήσεις και υποστήριξη όλο το 24ωρο από εξειδικευμένο κλινικό ψυχολόγο. Ακριβώς όπως η σωματική άσκηση, η ψυχική υγεία είναι κάτι που πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά».

Με την πρωτοβουλία της, η EPS στοχεύει να σπάσει το στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία και να τονώσει την εσωτερική συζήτηση.

Ο Christian Ayerst, Διευθύνων Σύμβουλος της MHSS, δήλωσε: «Η EPS πρωτοπορεί στην τόνωση των συνομιλιών για την ομαλοποίηση της ψυχικής υγείας, κάτι που είναι φανταστικό. Ελπίζουμε ότι άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα για να ενθαρρύνουν αυτές τις σημαντικές συζητήσεις και να παρέχουν επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη στους υπαλλήλους τους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.