ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Capital: Εξασφαλίζει τους συμβολισμούς απορρόφησης άνθρακα ABS για πλοία της

13:07 - 08 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Capital: Εξασφαλίζει τους συμβολισμούς απορρόφησης άνθρακα ABS για πλοία της
Σε μία πρωτόγνωρη για την ναυτιλιακή βιομηχανία κίνηση, η ελληνική εταιρεία Capital Ship Management (CAPITAL) αναμένεται να εξασφαλίζει τους συμβολισμούς ABS (American Bureau of Shipping), που αναγνωρίζουν τις επενδύσεις σε τεχνολογίες απαλλαγής άνθρακα για τις παραγγελίες νέας κατασκευής για δεξαμενόπλοια μεσαίας εμβέλειας.

Το ABS ανέπτυξε τους εν λόγω συμβολισμούς με τη συμβολή της Capital κατά τη διάρκεια του εκτεταμένου προγράμματος νέων κατασκευαστικών έργων. Η σημειογραφία HVSC-Ready αφορά πλοία που είναι εξοπλισμένα για συστήματα σύνδεσης υψηλής τάσης στην ακτή που θα εγκατασταθούν στο μέλλον, και η σημειογραφία Wind-Assist Ready αναφέρεται σε πλοία εξοπλισμένα με συστήματα που βοηθούν με τον άνεμο, τα οποία θα εγκατασταθούν επί του πλοίου.

Οι συμβολισμοί, οι οποίοι  μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε τύπο πλοίου, αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της βιομηχανίας στην απανθρακοποίηση και να αναγνωρίσουν επενδύσεις αειφορίας.

«Είναι υπέροχο να μπορείς να ανταμείβεις τη μελλοντική προσέγγιση της Capital με αυτές τις σημειογραφίες και είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να τους υποστηρίξουμε στο ταξίδι τους για την απαλλαγή από τον άνθρακα», δήλωσε ο Βασίλειος Κρουστάλλης, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της ABS, Global Business Development.

«Στην Capital, η καινοτομία και η τεχνολογική πρόοδος είναι οι βασικοί μοχλοί όταν προσπαθούμε να παραγγείλουμε νέα πλοία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ABS που αναγνώρισε τις προσπάθειές μας να αμφισβητήσουμε τις καθιερωμένες έννοιες του σχεδιασμού και ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ακολουθήσουν και άλλοι, πιο σύντομα την πορεία προς την απανθρακοποίηση. Οι συμβολισμοί HVSC Ready και Wind-Assist Ready θα διακρίνουν αυτά τα υπερσύγχρονα πλοία από τα υπόλοιπα και ελπίζουμε ότι θα προωθήσουν ακόμη περισσότερη καινοτομία», δήλωσε ο Νικόλας Βαπόρης, Τεχνικός Διευθυντής της Capital. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.