ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στοκχόλμη: Δόθηκε άδεια στο λιμάνι για χερσαίες συνδέσεις ρεύματος

16:52 - 10 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Στοκχόλμη: Δόθηκε άδεια στο λιμάνι για χερσαίες συνδέσεις ρεύματος
Άδεια πήρε το λιμάνι που διαθέτει η Στοκχόλμη να κατασκευάσει χερσαίες συνδέσεις ρεύματος για πλοία που φτάνουν σε αυτό.

Αναλυτικότερα, οι οικοδομικές άδειες αφορούν δύο χερσαίες συνδέσεις υψηλής τάσης για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα κρουαζιερόπλοια. Για τη Στοκχόλμη αυτό σημαίνει μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον, καθώς τα κρουαζιερόπλοια δεν θα χρειάζεται πλέον να έχουν σε λειτουργία τους κινητήρες τους στο λιμάνι για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αντίθετα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ισχύ που παράγεται από το τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ανέφερε το λιμάνι.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε η διαδικασία οικοδομικής άδειας και μπορούμε να παρουσιάσουμε δύο χερσαίες συνδέσεις υψηλής τάσης που θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών των πλοίων. Ο νέος φωτισμός και η προσεκτικά σχεδιασμένη αρχιτεκτονική θα δημιουργήσουν επίσης μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα στους χώρους» εξήγησε ο Thomas Andersson, CEO της Ports of Stockholm.

Οι χερσαίες συνδέσεις ισχύος θα φωτίζονται μέσα σε κτίρια για να δημιουργήσουν ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον. Όλα τα υλικά κατασκευής πρέπει να συμμορφώνονται με το περιβαλλοντικό πρότυπο, Miljöbyggnad Guld, για να επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο παραγωγής βιωσιμότητας, σύμφωνα με τη λιμενική αρχή.

Αυτή η περιβαλλοντική πρωτοβουλία είναι μια συνεργασία με άλλα λιμάνια της Βαλτικής Θάλασσας που αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και των ατμοσφαιρικών ρύπων από κρουαζιερόπλοια στη Στοκχόλμη και τη Βαλτική.

Οι περιβαλλοντικές επενδύσεις για κρουαζιερόπλοια στη Στοκχόλμη είναι υψηλή προτεραιότητα και έχουν λάβει χρηματοδότηση επιχορήγησης τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) όσο και από το σουηδικό πρόγραμμα για το κλίμα.

Τα λιμάνια της Στοκχόλμης έλαβαν χρηματοδότηση από τη Σουηδική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος και την ΕΕ για επενδύσεις σε χερσαία παροχή ηλεκτρικού ρεύματος τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.