ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Eastmed συνεχίζει τις μεταπωλήσεις δεξαμενόπλοιων στη Νότια Κορέα

10:59 - 11 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Η Eastmed συνεχίζει τις μεταπωλήσεις δεξαμενόπλοιων στη Νότια Κορέα
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Eastern Mediterranean Maritime (Eastmed) αγόρασε ένα δεξαμενόπλοιο μεσαίου μεγέθους (MR) το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στη Νότια Κορέα.

Η συμφωνία σημαίνει ότι η εταιρεία έχει τώρα αγοράσει έξι από τα δεξαμενόπλοια προϊόντων της σε εξαγορές μεταπώλησης μέχρι στιγμής φέτος.

Ανώτερο στέλεχος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η Eastmed συμφώνησε πρόσφατα μια συμφωνία μεταπώλησης για την απόκτηση ενός νεόκτιστου MR στην STX Offshore & Shipbuilding – ένα ναυπηγείο που μετονομάστηκε σε K Shipbuilding πριν από μερικούς μήνες.

Η τιμή, οι αριθμοί της γάστρας, η παράδοση και άλλες λεπτομέρειες για το πλοίο δεν ανακοινώθηκαν. Σύμφωνα με πηγές, το εν λόγω πλοίο είναι ένα από τα δύο χωρητικότητας 50.000 dwt που κατασκευάζονται επί του παρόντος στο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας για λογαριασμό της ελληνικής SteelShips.

 

Παρά την υποτονική ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων, οι τιμές των νεότευκτων συνεχίζουν να αυξάνονται. Τα ναυπηγεία έχουν ήδη πληγεί από διψήφιες αυξήσεις στο κόστος του χάλυβα, γεγονός που τους ανάγκασε να αυξήσουν τις τιμές.

Ο δείκτης τιμών νέας κατασκευής της Clarksons αυξήθηκε τον Οκτώβριο για 12ο συνεχόμενο μήνα στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 11 χρόνια.

Η Eastmed έχει ήδη αγοράσει πέντε νεόδμητα MR χωρητικότητας 50.000-dwt φέτος, τα οποία αρχικά τα είχε παραγγείλει στο ναυπηγείο Hyundai Mipo η γαλλική Socatra και τα κορυφαία πλοία των ΗΠΑ.

Οι αγορές μεταπώλησης MR της Eastmed ήρθαν εν μέσω μιας ευρείας εκστρατείας ανανέωσης του στόλου. Μεταξύ Φεβρουαρίου 2010 και Απριλίου 2021, η εταιρεία εκφόρτωσε 10 δεξαμενόπλοια που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1999 και 2004, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 170 εκατομμύρια δολάρια στη διαδικασία.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:03 - 11 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.