ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Maritime UK ξεκινά δεύτερη έρευνα για την ψυχική υγεία

16:37 - 12 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Η Maritime UK ξεκινά δεύτερη έρευνα για την ψυχική υγεία
Με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας την Κυριακή 10/10, η Maritime UK ξεκίνησε μια έρευνα για την ψυχική υγεία και προέτρεψε τις επιχειρήσεις να υπογράψουν τη δέσμευσή της.

Είναι η δεύτερη έρευνα για την Ψυχική Υγεία στη Ναυτιλία που πραγματοποιήθηκε από τη Maritime UK και τα ευρήματα θα δημοσιευτούν τον Φεβρουάριο του 2022.

Η πρώτη έρευνα τον Οκτώβριο του 2020 εντόπισε ότι υπάρχουν διάφορες ανάγκες, για παράδειγμα μόνο το 24% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο οργανισμός τους έχει υιοθετήσει ένα πρόγραμμα ψυχικής υγείας στην εργασία.

Ο Stu Pollard, Πρόεδρος, του προγράμματος Mental Health in Maritime Network και Διευθυντής της H&S - Resilience στο Arcadis, δήλωσε: «Καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας, πρέπει να θυμόμαστε ότι μερικοί ήταν στη δουλειά και στα πλοία καθ 'όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Ως ηγέτες, πρέπει να αρχίσουμε να θέτουμε δύσκολες ερωτήσεις. Έχουμε κάνει αρκετά για τους υπαλλήλους μας, έχουμε βοηθήσει στην ενθάρρυνση των συνομιλιών και στη μείωση του στίγματος της ψυχικής υγείας και ασθένειας; Έχουμε συνεργαστεί θετικά με τους ανθρώπους και έχουμε δώσει πληροφορίες και υποστήριξη που είναι προσβάσιμες σε όλους; Λοιπόν, είναι καιρός να σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε αν και να αρχίσουμε να ενεργούμε για να το κάνουμε πραγματικότητα. Ας δούμε πού βρισκόμαστε ως τομέας και πού μπορούμε να βελτιωθούμε συμπληρώνοντας την έρευνα που βασίζεται στην έκθεση Thriving at Work των Stephenson και Farmer».

Ο φορέας του κλάδου κάλεσε επίσης τις επιχειρήσεις να εγγραφούν στο Mental Health in Maritime Pledge. Μέχρι σήμερα, έχουν υπογράψει από πάνω από 70 ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Ναυτιλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, Robert Courts.

Η Chrissie Clarke, επικεφαλής της Διαφορετικότητας και των Λειτουργειών, Γραμματέας της Επιτροπής Ναυτιλιακών Δεξιοτήτων, δήλωσε: «Η Covid-19 είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχική υγεία και ευημερία, ειδικά στην εργασία. Καθώς μεταβαίνουμε σε έναν κόσμο μετά την Covid, πρέπει να σταθούμε μαζί και να δεσμευτούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ψυχικής υγείας και ευημερίας σε όλο τον κλάδο. «Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας παρέχει μια τέλεια ευκαιρία για να προστεθείτε στα 70+ στελέχη που έχουν υπογράψει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.