ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Ζητάει από τη ναυτιλία στόχους για μηδενικές εκπομπές

14:38 - 26 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Ιαπωνία: Ζητάει από τη ναυτιλία στόχους για μηδενικές εκπομπές
Η Ιαπωνία, η οποία υπερηφανεύεται για τον τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, στρέφει την προσοχή τους στους «πράσινους» στόχους.

Το ασιατικό έθνος έχει συχνά επικριθεί για τις «δειλές» περιβαλλοντικές δεσμεύσεις του αναφορικά με τη ναυτιλία στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

Ωστόσο, όπως φαίνεται η ιαπωνική αντιπροσωπεία στη συγκέντρωση της Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC) του ΙΜΟ τον επόμενο μήνα θα υποστηρίξει τις εκκλήσεις να γίνει η ναυτιλία καθαρά μηδενικός κλάδος έως το 2050.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι εν λόγω στόχοι θα είναι πολύ αυστηρότεροι από την τρέχουσα στάση του ΙΜΟ που απαιτεί από τη ναυτιλία να μειώσει την εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 50% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008 τα επόμενα 29 χρόνια.

Οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη μεγάλη ναυτιλιακή χώρα που έθεσε μία καθαρή μηδενική γραμμή τον Απρίλιο, κάτι που έκτοτε έχει υποστηριχθεί από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε άλλες αξιοσημείωτες «πράσινες» δεσμεύσεις από κυβερνήσεις, λίγο πριν από τη COP26, τη μεγάλη διεθνή σύνοδο κορυφής για το κλίμα, η Αυστραλία, ένας σημαντικός εξαγωγέας καυσίμων, έχει ανακοινώσει τις δικές της καθαρές μηδενικές δεσμεύσεις έως το 2050. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.