ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

K Line: Αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη για τη λειτουργία των πλοίων

16:57 - 01 Νοε 2021 | Ναυτιλία
K Line: Αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη για τη λειτουργία των πλοίων
Η Kawasaki Kisen Kaisha (K Line) αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη για να διατηρεί τα μηχανήματα του πλοίου σε καλή κατάσταση.

Η ναυτιλιακή εταιρεία που εδρεύει στο Τόκιο έχει συνεργαστεί με την επίσης ιαπωνική ναυπηγική εταιρεία Kawasaki Heavy Industries καθώς και με την Preferred Networks για την ανάπτυξη ενός συστήματος υποστήριξης λειτουργίας θαλάσσιων μηχανημάτων για να παρακολουθεί τις αστοχίες μηχανημάτων, τα διαγνωστικά και τη συντήρηση ανάλογα των συνθηκών, με βάση την ανάλυση δεδομένων.

Το σύστημα θαλάσσιας τεχνητής νοημοσύνης θα εφαρμοστεί τόσο στο πλοίο όσο και στο cloud. Τα άτομα πάνω στο πλοίο θα μαθαίνουν τα δεδομένα λειτουργίας του και θα τα χρησιμοποιούν για να κάνουν διάγνωση σε πραγματικό χρόνο. Από την άλλη πλευρά, αυτοί που θα ασχολούνται με το σύστημα cloud θα συλλέγουν περιοδικά τα δεδομένα που συσσωρεύονται σε κάθε πλοίο και θα τα χρησιμοποιούν κεντρικά για περαιτέρω εκμάθηση, επιτρέποντας μεγαλύτερη ακρίβεια, πρόβλεψη αποτυχίας, διαγνωστικά καθώς και λειτουργική υποστήριξη.

Η K Line είπε ότι το νέο σύστημα ήταν το τελευταίο βήμα στην πρόοδο της ναυτιλιακής γραμμής στη δημιουργία αυτόνομων πλοίων, κάτι που επιδιώκουν και άλλες ιαπωνικές ναυτιλιακές εταιρείες, οι Mitsui OSK Lines και Nippon Yusen Kaisha.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.