ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euroseas: Νέα απόκτηση πλοίου για $40 εκατ.

11:43 - 12 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Euroseas: Νέα απόκτηση πλοίου για $40 εκατ.
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas Ltd. η οποία ειδικεύεται σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει το M/V Leo Paramount, ένα containership χωρητικότητας 6.350 teu που κατασκευάστηκε το 2005, για 40 εκατομμύρια δολάρια.

Το πλοίο, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία εντός του 2021 και να μετονομαστεί σε M/V Marcos V, θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δάνειο.

Ταυτόχρονα με την απόκτηση, το πλοίο θα συνάψει σύμβαση χρονοναύλωσης τριών ετών με ημερήσια τιμή 42.200 $ και πιθανή επιμήκυνση της ναύλωσης  για ένα επιπλέον (τέταρτο) έτος κατόπιν επιλογής του ναυλωτή στα 15.000 $ την ημέρα.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του M/V Leo Paramount, ενός ενδιάμεσου μεγέθους πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που κατασκευάστηκε το 2005.

Το συμβόλαιο ναύλωσης που έχουμε συνάψει με έναν ναυλωτή πρώτης κατηγορίας αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια σε EBITDA κατά τα τρία πρώτα χρόνια της σύμβασης παρέχοντάς μας σημαντική απόδοση της επένδυσής μας.

Με έναν στόλο δεκαέξι πλοίων μεγέθους feeder και ενδιάμεσου μεγέθους πλοίων στο νερό, μετά την παράδοση του εν λόγω πλοίου, και δύο σύγχρονα νεότευκτα τροφοδοσίας που αναμένεται να παραδοθούν το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Euroseas ενισχύει τη θέση της ως η κύρια εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ που εστιάζει σε πλοία τροφοδοσίας και ενδιάμεσα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.