ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σιγκαπούρη εμβολιάζει 12.000 ναυτικούς του εξωτερικού

15:57 - 16 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Η Σιγκαπούρη εμβολιάζει 12.000 ναυτικούς του εξωτερικού
Στη δεύτερη φάση της Πρωτοβουλίας Sea Crew Vaccination (SEAVAX), προχωρά η Σιγκαπούρη, σε μία προσπάθεια να εμβολιάσει ναυτικούς οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

Η πρώτη φάση είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο και η δεύτερη ισχύει από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 8.000 ναυτικοί που δεν έχουν ως μόνιμο τόπο κατοικίας τη Σιγκαπούρη, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 και το 90% των ναυτικών είναι πλήρως εμβολιασμένο. Αυτό το ποσοστό αποτελείται από 5.200 άτομα τα οποία είναι μόνιμο πλήρωμα που εργάζεται στα λιμενικά ύδατα και 2.800 μη μόνιμο πλήρωμα.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SEAVAX, οι διεθνείς ναυτικοί μπορούν να εμβολιαστούν με μία δόση Moderna είτε κατά την αλλαγή πληρώματος στη Σιγκαπούρη είτε όταν τα πλοία τους προσεγγίσουν το λιμάνι. Και οι τρεις δόσεις είναι διαθέσιμες με το κόστος να επιβαρύνει πλήρως τη βιομηχανία.

Ο Kitack Lim, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ σχολίασε: «Είμαι ενθουσιασμένος που άκουσα για την επέκταση του προγράμματος με τη διάθεση τουλάχιστον 12.000 δόσεων εμβολίων για το πλήρωμα σε ποντοπόρα πλοία που καταπλέουν στη Σιγκαπούρη και επιβιβάζονται σε πλοία στη Σιγκαπούρη. Πρωτοβουλίες όπως αυτή ενισχύουν την πεποίθησή μου ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση αλλαγής πληρώματος και να προστατέψουμε την υγεία και την ευημερία των ναυτικών μας καθώς προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την πανδημία της Covid-19».

Η Σιγκαπούρη είναι έτοιμη να παράσχει περισσότερα εμβόλια πέρα από τις 12.000 δόσεις, εάν υπάρχει περαιτέρω ζήτηση από τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους ναυτικούς», δήλωσε ο Chee Hong Tat, Ανώτερος Υπουργός Επικρατείας, στο Υπουργείο Μεταφορών της Σιγκαπούρης.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού αναλαμβάνεται από την Taskforce Shipping Tripartite Alliance Resilience (STAR), μια διεθνή τριμερή συμμαχία υπό την ηγεσία του Singapore Shipping Association (SSA).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.