ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι του Όκλαντ: Ο όγκος φορτίου μειώθηκε 20% τον Οκτώβριο

10:54 - 01 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Λιμάνι του Όκλαντ: Ο όγκος φορτίου μειώθηκε 20% τον Οκτώβριο
Το λιμάνι του Όκλαντ σημείωσε μείωση 20% στο συνολικό όγκο φορτίου κατά τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, λόγω της μειωμένης κίνησης των πλοίων.

Ταυτόχρονα, οι εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Καλιφόρνια μειώθηκαν κατά 14% σε σύγκριση με τον περσινό Οκτώβριο, ενώ και οι εξαγωγές παρουσίασαν μείωση 27% σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του λιμανιού, 43% λιγότερα πλοία επισκέφθηκαν το Όκλαντ τον περασμένο μήνα από ό,τι τον Οκτώβριο του 2020, «λόγω καθυστερήσεων αλλού».

Συγκεκριμένα, το λιμάνι του Όκλαντ είπε ότι ορισμένες εταιρείες εκτρέπουν τα πλοία απευθείας στην Ασία, παρακάμπτοντας το Όκλαντ λόγω των καθυστερήσεων στα λιμάνια της Νότιας Καλιφόρνια.

Ωστόσο, το λιμάνι τόνισε ότι δεν αντιμετωπίζει τη συμφόρηση εφοδιασμού που έχει εμποδίσει άλλα θαλάσσια λιμάνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την ίδια στιγμή, οι ναυτιλιακές εταιρείες άρχισαν να αποκαθιστούν τις υπηρεσίες πλοίων του Όκλαντ που είχαν ανασταλεί νωρίτερα μέσα στο έτος, ενώ 61 πλοία επιβιβάστηκαν στο λιμάνι τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με 54 τον Σεπτέμβριο.

Το λιμάνι του Όκλαντ ανέφερε ότι αναμένει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων πλοίων για τον Νοέμβριο και σημείωσε ότι οι κλήσεις πρόσθετων υπηρεσιών θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες από τους εξαγωγείς.

Όσον αφορά τους πρώτους δέκα μήνες του έτους, οι συνολικοί όγκοι φορτίου στο λιμάνι των ΗΠΑ είναι υψηλότεροι κατά σχεδόν 2%, ενώ οι εισαγωγές έχουν σημειώσει αύξηση 8% την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.