ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η CMA CGM υπογράφει συμφωνία εξαγοράς εταιρείας ύψους $3 δις.

17:47 - 13 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Η CMA CGM υπογράφει συμφωνία εξαγοράς εταιρείας ύψους $3 δις.
Ο γαλλικός ναυτιλιακός όμιλος CMA CGM θα αγοράσει την πλειονότητα των δραστηριοτήτων Commerce & Lifecycle Services (CLS) της αμερικανικής εταιρείας διανομής προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας και πληροφοριών, Ingram Micro, συμπεριλαμβανομένης της Shipwire και των επιχειρήσεων εφοδιαστικής τεχνολογίας της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Ασία-Ειρηνικό.

Η εταιρική αξία της συναλλαγής, η οποία αναμένεται να κλείσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, είναι 3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Συμφωνία Αγοράς Μετοχών και Περιουσιακών Στοιχείων που υπέγραψαν και οι δύο εταιρείες, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα της υπάρχουσας δραστηριότητας CLS θα διατηρηθούν από την Ingram Micro.

Η CMA CGM ανέφερε ότι η εν λόγω επιχείρηση που εξαγόρασε, αντιπροσωπεύει εκτιμώμενα ετήσια έσοδα 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 και απασχολεί 11.500 μέλη προσωπικού σε όλο τον κόσμο σε 59 αποθήκες, με ισχυρή παρουσία στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων CLS και μιας άλλης θυγατρικής της CMA CGM, της CEVA Logistics, μιας εταιρείας εφοδιασμού, το συνδυασμένο εργατικό δυναμικό στα logistics θα αποτελείται περίπου από 90.000 άτομα σε σχεδόν 1.100 τοποθεσίες σε 160 χώρες.

«Ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων CEVA Logistics και Ingram Micro CLS θα δημιουργήσει τον τέταρτο μεγαλύτερο παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών logistics», επεσήμανε η ναυτιλιακή, ο οποίος πιστεύει ότι μαζί, η CEVA Logistics και η επιχείρηση CLS θα είναι μία από τις κορυφαίες στον κόσμο υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου, εξυπηρετώντας όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.